Θέλετε να βράσετε κουνουπίδι αλλά διστάζετε καθώς σκέφτεστε τη βαριά μυρωδιά που θα αφήσει μετά στο σπίτι; Υπάρχουν μερικά κολπάκια, που θα μειώσουν αυτή τη μυρωδιά για να απολαύσετε χωρίς μπελά αυτό το θρεπτικό και νόστιμο λαχανικό.
• Πρώτο και σημαντικότερο, μην παραμαγειρεύετε το κουνουπίδι. Σπάστε το με τα χέρια σε κομμάτια πριν το βάλετε στην κατσαρόλα και βράστε το, τόσο ώστε ίσα που να μαλακώσει. Το πολύ βράσιμο σχηματίζει την πολύ έντονη μυρωδιά.
• Μαγειρέψτε το στον ατμό ή κάντε το σοτέ στο τηγάνι. Γίνεται πολύ νόστιμο και δεν αναδύεται η γνωστή μυρωδιά.
•Στύψτε μισό λεμόνι μέσα στο νερό που βράζει το κουνουπίδι και ρίξτε και την λεμονόκουπα μέσα στην κατσαρόλα.
•Προσθέστε ένα κομμάτι μπαγιάτικο ψωμί μέσα στην κατσαρόλα που το βράζετε. Αυτό θα απορροφήσει μεγάλο μέρος της μυρωδιάς.
•Άλλοι προτείνουν να προσθέσετε ένα κομμάτι σέλινο μέσα στην κατσαρόλα.
• Ακόμα ένας άλλος τρόπος είναι να βράσετε το κουνουπίδι με σκεπασμένη την κατσαρόλα και να τοποθετήσετε πάνω στο καπάκι ένα βαμβάκι το οποίο προηγουμένως έχετε ποτίσει με ξίδι.