Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Εύκολη και γρήγορη τάρτα πραλίνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Εύκολη και γρήγορη τάρτα πραλίνα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 450 γραμ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 60 γραμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. βανίλια εκχύλισμα
  • 150 γραμ. φουντούκια
  • 1 φύλλο ζύμη τάρτας ψημένη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180-200 °C.
  • Απλώνουμε τα φουντούκια στο ταψάκι και τα ψήνουμε για 10-12΄ λεπτά να ροδίσουν.
  • Τα βάζουμε σε καθαρή πετσέτα και τα τρίβουμε να ξεφλουδίσουν.
  • Κρατάμε 10-12 φουντούκια για γαρνιτούρα. Αφού κρυώσουν τα αλέθουμε σε σκόνη.
  • Σε μία κατσαρόλα με χοντρή βάση, βάζουμε την κρέμα και τα μισά αλεσμένα φουντούκια.
  • Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι στις άκρες να εμφανιστούν φουσκάλες αλλά η κρέμα να έχει πάρει βράση.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να σταθεί η κρέμα μια ώρα και να αρωματιστεί από τα φουντούκια.
  • Σουρώνουμε την κρέμα σε λεπτή σήτα.
  • Βάζουμε τη σοκολάτα γάλακτος και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά.
  • Προσοχή το μπολ του μπεν μαρί να μην ακουμπάει στο βραστό νερό.
  • Ανακατεύουμε τακτικά να λιώσει.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε την κρέμα και χτυπάμε με σύρμα.
  • Ανακατεύουμε γρήγορα να ενωθούν.
  • Προσθέτουμε αλάτι και βανίλια και τα υπόλοιπα φουντούκια αλεσμένα.
  • Αδειάζουμε τη σπιτική μερέντα στην ψημένη τάρτα και με προσοχή να μη χυθεί έξω, βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να σφίξει.

Για το σερβίρισμα

  • Για να σερβίρουμε, αφήνουμε όπως όλα τα γλυκά με σοκολάτα να σταθεί για 20-30΄, να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Γαρνίρουμε με τα ολόκληρα φουντούκια.

argiro.gr

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...