Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Εύκολη σοκολατόπιτα με λίγα υλικά και μπόλικο σιρόπι, που γίνεται αφράτη και ζουμερή

Εύκολη σοκολατόπιτα με λίγα υλικά και μπόλικο σιρόπι, που γίνεται αφράτη και ζουμερή

Η σοκολατόπιτα είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων. Η συγκεκριμένη συνταγή για σοκολατόπιτα είναι εύκολη και χρειάζεται λίγα υλικά.

Επίσης, η συνταγή αυτή είναι αφράτη, ζουμερή, αφού έχει μπόλικο σιρόπι και το σίγουρο είναι ότι όχι δεν θα μείνει περίσσευμα για την επόμενη ημέρα, αλλά δεν θα είναι αρκετή.

Υλικά για το σιρόπι

500 γρ ζάχαρη
500 ml νερό

Υλικά για το παντεσπάνι

5 αυγά
200 γρ ζάχαρη
100 ml γάλα
200 ml λάδι
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ κακάο
2 βανίλιες

Η πιο νόστιμη σοκολατόπιτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ

Υλικά για την γκανάζ

250 γρ κουβερτούρα
100 ml γάλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι παίρνοντας ένα κατσαρολάκι και αναμειγνύουμε την ζάχαρη με το νερό. Στην συνέχεια, τα βάζουμε να βράσουν για 5 περίπου λεπτά.

Έπειτα συνεχίζουμε με το παντεσπάνι και σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Βάζουμε το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε καλά.

Συνεχίζουμε, και προσθέτουμε στο μείγμα μας το αλεύρι, το κακάο και τις βανίλιες αφού τα περνάμε από κόσκινο και εν συνεχεία, δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.

Αφού είναι έτοιμη η ζύμη μας, την απλώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα 32×24 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να κάνει κρoούστα το παντεσπάνι μας. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.

Έπειτα, σιροπιάζουμε το χλιαρό γλυκό με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για 3 ώρες.

Τέλος, φτιάχνουμε την γκανάζ και με την μέθοδο μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το γάλα. Όταν είναι έτοιμη την περιχύνουμε πάνω από την σοκολατόπιτα.

 

 Enimerotiko.gr

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...