Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Εύκολη συνταγή για κρέμα καραμελέ

Εύκολη συνταγή για κρέμα καραμελέ

Μια εύκολη συνταγή για λαχταριστή κρέμα καραμελέ με βελούδινη και απαλή υφή που υπόσχεται να ξετρελάνει εσάς και τους καλεσμένους σας.

Η κρέμα καραμελέ είναι ένα απ’ τα πιο δημοφιλή ξενόφερτα γλυκά και έχει πιστούς θαυμαστές σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Πρόκειται για ένα επιδόρπιο που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι λόγω της ανάλαφρης υφής του, των πλούσιων αρωμάτων και της λαχταριστής επικάλυψης καραμέλας που απογειώνει τη γεύση του.

Αυτή η συνταγή για νόστιμη κρέμα καραμελέ του σεφ Στέλιου Παρλιάρου εκτελείται εύκολα και η επιτυχία είναι εγγυημένη.

Υλικά συνταγής για κρέμα καραμαλέ
Για την καραμέλα:

200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. νερό
Για την κρέμα:

700 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
300 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
φλούδα από 1 λεμόνι + 1 πορτοκάλι, σε μεγάλα κομμάτια (τις παίρνουμε με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά, χωρίς το λευκό μέρος)
8 αβγά
200 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής για εύκολη κρέμα καραμελέ
null
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνουν μια ξανθιά καραμέλα. Αδειάζουμε αμέσως από λίγη καραμέλα σε 6 φορμάκια για κρεμ καραμελέ.
Για την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος με τις φλούδες πορτοκαλιού και λεμονιού, χωρίς να αφήσουμε να πάρει βράση το μείγμα.
Μόλις ζεσταθεί καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνουμε κατά μέρος για 30 λεπτά, για να βγουν τα αρώματα από τις φλούδες των εσπεριδοειδών.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αρωματισμένο μείγμα της κατσαρόλας, μαζί με τις φλούδες, ανακατεύουμε καλά μέχρι να φτιάξουμε ένα λείο μείγμα και το περνάμε από λεπτή σήτα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C.
Αδειάζουμε την κρέμα στα φορμάκια, πάνω από την καραμέλα, και τα τοποθετούμε σε ένα σχετικά βαθύ ταψάκι. Το γεμίζουμε με νερό, μέχρι η στάθμη του να φτάσει στη μέση από τα φορμάκια, και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
Δοκιμάζουμε αν οι κρέμες είναι έτοιμες: βυθίζουμε τη λάμα ενός πολύ λεπτού μαχαιριού σε μια κρέμα και, αν βγει καραμέλα όταν το τραβήξουμε, η κρέμα είναι έτοιμη.
Βγάζουμε από το ταψάκι, αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν πολύ καλά και τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 μέρες. Για να σερβίρουμε, περνάμε προσεκτικά ένα μαχαίρι ανάμεσα στις κρέμες και στα φορμάκια, για να τις ξεκολλήσουμε, και αναποδογυρίζουμε σε πιάτα.

iefimerida.gr

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...