Το cheesecake είναι ένα από τα γλυκά που έχει αγαπηθεί σε κάθε άκρη του κόσμου. Η λαχταριστή, κρεμώδης υφή του έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, ενώ η βάση μπισκότου και οι μαρμελάδες φρούτων που συνήθως συνοδεύουν την κρέμα δημιουργούν έναν θεϊκό συνδυασμό.
Είναι πολύ πιθανό να έχεις στο μυαλό σου το cheesecake ως ένα μπελαλίδικο και δύσκολο γλυκό για να τα φτιάξεις στο σπίτι, ωστόσο η συγκεκριμένη συνταγή του σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη θα σε εκπλήξει.
Πρόκειται για μια πολύ απλή συνταγή για σοκολατένιο cheesecake φούρνου χωρίς κρούστα ή επικάλυψη και είναι βέβαιο πως δε θα μείνει ούτε ψίχουλο.
Υλικά για cheeseacake φούρνου
500 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. ζάχαρη ή ζάχαρη άχνη
3 μεσαία αυγά
80 ml γάλα πλήρες
250 γρ. κλασική κουβερτούρα
Εκτέλεση συνταγής για cheeseacake φούρνου
Σε ένα μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα με το γάλα, ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να γίνει μία γυαλιστερή γκαναζ.
Αμέσως μετά, την κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και ανακατεύουμε για ένα λεπτό με ένα μίξερ χειρός.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Τέλος προσθέτουμε και την γκανάζ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε σε ταψάκι, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικο χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 50 λεπτά.
Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:
iefimerida.gr