Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, εύκολο, οικονομικό και γευστικό γλυκό; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή.
Υλικά
- 4 μέτρια αβγά (σ.σ. σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
- 110 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 έως 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 100 γραμμάρια σκληρό αλεύρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη.
- Χτυπάτε καλά με μίξερ χειρός στο δυνατό για περίπου έξι λεπτά.
- Προσθέτουμε το μέλι.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για μισό λεπτό.
- Προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι, σε τρεις δόσεις έως ότου γίνει ένα με το μείγμα.
- Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ. Δηλαδή, να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα.
- Αδειάζουμε μέσα στη μακρόστενη φόρμα κέικ, το μείγμα.
- Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Δηλαδή, έως ότου πάρει η επιφάνεια ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
- Καλύπτουμε το κέικ, με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς Κελσίου.
- Ψήνουμε για σαράντα λεπτά ακόμη.
- Δοκιμάζουμε, βυθίζοντας ένα μαχαίρι, καθώς η λάμα πρέπει να βγει καθαρή.
- Ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη.
- Αναποδογυρίζουμε το κέικ στη φόρμα.
- Όσο είναι ακόμη ζεστό το κλείνουμε σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων για δώδεκα ώρες.
- Σερβίρουμε, κόβοντας το κέικ μας σε φέτες.
athensmagazine.gr