Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Εύκολο και αφράτο κέικ με μέλι και 3 ακόμα υλικά

Εύκολο και αφράτο κέικ με μέλι και 3 ακόμα υλικά

Θέλετε να κάνετε ένα γρήγορο, εύκολο, οικονομικό και γευστικό γλυκό; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή.

Υλικά

  • 4 μέτρια αβγά (σ.σ. σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)
  • 110 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 έως 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 100 γραμμάρια σκληρό αλεύρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε μπεν μαρί ρίχνουμε τα αβγά με τη ζάχαρη.
  • Χτυπάτε καλά με μίξερ χειρός στο δυνατό για περίπου έξι λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μέλι.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα για μισό λεπτό.
  • Προσθέτουμε σιγά – σιγά το αλεύρι, σε τρεις δόσεις έως ότου γίνει ένα με το μείγμα.
  • Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια μακρόστενη φόρμα κέικ. Δηλαδή, να καλύπτει τον πάτο και τα τοιχώματα.
  • Αδειάζουμε μέσα στη μακρόστενη φόρμα κέικ, το μείγμα.
  • Ψήνουμε το κέικ στον φούρνο για περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Δηλαδή, έως ότου πάρει η επιφάνεια ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
  • Καλύπτουμε το κέικ, με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς Κελσίου.
  • Ψήνουμε για σαράντα λεπτά ακόμη.
  • Δοκιμάζουμε, βυθίζοντας ένα μαχαίρι, καθώς η λάμα πρέπει να βγει καθαρή.
  • Ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια με πλαστική μεμβράνη.
  • Αναποδογυρίζουμε το κέικ στη φόρμα.
  • Όσο είναι ακόμη ζεστό το κλείνουμε σε μια πλαστική σακούλα τροφίμων για δώδεκα ώρες.
  • Σερβίρουμε, κόβοντας το κέικ μας σε φέτες.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...