Δοκιμάστε ένα υγιεινό, δροσερό και νόστιμο πιάτο με αγνά υλικά και ελάχιστες θερμίδες για ένα ισορροπημένο γεύμα.
Υλικά:
200 γρ. φακές
100 γρ. τόνο, σε νερό, κονσέρβα
1 καρότο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.σ. ελιές, σε ροδέλες
1 κ.σ. κάππαρη
5 ντοματίνια
40 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. κρέμα βαλσάμικο
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε νερό και αλάτι, και αφήνουμε να πάρει βράση.
- Ρίχνουμε τις φακές και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τις φακές.
- Σουρώνουμε τον τόνο και τον βάζουμε σε ένα μπολ.
- Κόβουμε το καρότο σε ροδέλες, ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον μαϊντανό, και τα βάζουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε τις ελιές, την κάπαρη και τις φακές.
- Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και την κρέμα βαλσάμικο.
- Ανακατεύουμε καλά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
- Σερβίρουμε.
akispetretzikis.com