Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Φανουρόπιτα (Χωρίς Μίξερ) με ολόκληρο Πορτοκάλι!

Φανουρόπιτα (Χωρίς Μίξερ) με ολόκληρο Πορτοκάλι!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
  • 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει η 2,5 κουπες
  • 1 ολόκληρο βρασμένο πορτοκαλι (150 γρ) +125 γρ νερό η 1/2 κούπα
  • 300 γρ ζάχαρη άχνη η 2 κούπες
  • 200 γρ ηλιέλαιο η 3/4 της κουπας
  • 2 βανιλινες
  • 100 γρ καρυδια η 1 κούπα
  • 50 γρ σταφίδες η 1/4 της κουπας
  • 1 κτγ κανελα
  • 1/4 κτγ γαριφαλο
Για το στόλισμα
  • Ζάχαρη άχνη
Φόρμα 26 εκ.
Εκτέλεση
  1. Χαράζουμε και βράζουμε ενα πορτοκάλι για 10 λεπτά.
  2. Το κόβουμε το βάζουμε στον πολυκόφτη μαζί με 125 γρ νερό και το πολτοποιούμε πολύ καλά.
  3. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το ηλιέλαιο, την ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες, την κανέλα , το γαρίφαλο και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει, τα καρύδια, τις σταφίδες και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  5. Σε μια 26 φόρμα βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο και αλευρολαδώνουμε πολύ καλά.
  6. Προσθέτουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα,
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 170 c.
  8. Την αφήνουμε για 10 λεπτά και έπειτα την ξεφορμάρουμε.
  9. Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την στολίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η πιο νόστιμη και εύκολη Φανουρόπιτα με ολόκληρο πορτοκάλι που όλοι θα σας ζητάνε συνταγή!!
Καλή σας επιτυχία!!

 

Δες επίσης

Η Ιδανική Άσπρη Σάλτσα με Μανιτάρια

Υλικά συνταγή για 4-6 άτομα 500 γρ.γάλα 1 κ.σ. βούτυρο 1 κ.σ. κόρν φλάουρ 1 ...