Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 400 γρ αλεύρι που φουσκώνει η 2,5 κουπες
- 1 ολόκληρο βρασμένο πορτοκαλι (150 γρ) +125 γρ νερό η 1/2 κούπα
- 300 γρ ζάχαρη άχνη η 2 κούπες
- 200 γρ ηλιέλαιο η 3/4 της κουπας
- 2 βανιλινες
- 100 γρ καρυδια η 1 κούπα
- 50 γρ σταφίδες η 1/4 της κουπας
- 1 κτγ κανελα
- 1/4 κτγ γαριφαλο
Για το στόλισμα
- Ζάχαρη άχνη
Φόρμα 26 εκ.
Εκτέλεση
- Χαράζουμε και βράζουμε ενα πορτοκάλι για 10 λεπτά.
- Το κόβουμε το βάζουμε στον πολυκόφτη μαζί με 125 γρ νερό και το πολτοποιούμε πολύ καλά.
- Το ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το ηλιέλαιο, την ζάχαρη άχνη, τις βανιλίνες, την κανέλα , το γαρίφαλο και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει, τα καρύδια, τις σταφίδες και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Σε μια 26 φόρμα βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο και αλευρολαδώνουμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα,
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 170 c.
- Την αφήνουμε για 10 λεπτά και έπειτα την ξεφορμάρουμε.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα την στολίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Η πιο νόστιμη και εύκολη Φανουρόπιτα με ολόκληρο πορτοκάλι που όλοι θα σας ζητάνε συνταγή!!
Καλή σας επιτυχία!!