Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Φανταστική καρμπονάρα φούρνου με κοτόπουλο που θα τους ξετρελάνει όλους

Φανταστική καρμπονάρα φούρνου με κοτόπουλο που θα τους ξετρελάνει όλους

Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2-3 σκελ. σκόρδο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ. αρακά

Για την κρέμα κοτόπουλου

  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1 lt ζωμό κότας
  • 1 γάλα εβαπορέ
  • Αλάτι φρεσκοτριμμένο
  • Μοσχοκάρυδο

Για τα ζυμαρικά

  • 1 συσκ. λινγκουίνι
  • 1 φλ. παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. ψίχουλα ψωμιού
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση:

Για την καρμπονάρα φούρνου

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC και αλείφουμε ένα μέτριο πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο.

Κόβουμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλο στη μέση.

Σε τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4′ από κάθε πλευρά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Βγάζουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα, αφήνουμε να κρυώσει και το ψιλοκόβουμε.

Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε 2 κουταλιές βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια για 3´να πιουν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3′.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά για 2′ περίπου.

Προσθέτουμε το μαϊντανό.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τον αρακά στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.

 

Για την κρέμα κοτόπουλου

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι.

Ανακατεύοντας με σύρμα, το ψήνουμε για 2′ και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό και το γάλα, ανακατεύοντας.

Ξαναβάζουμε στην φωτιά και αφήνουμε να δέσει ελαφρά.

Ελέγχουμε το αλάτι και τρίβουμε μοσχοκάρυδο.

 

Για τα ζυμαρικά

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 2′ λιγότερο από όσο αναγράφεται στο πακέτο.

Τα στραγγίζουμε.

Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την κρέμα, το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.

Ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί.

Ανακατεύουμε το τυρί με τα ψίχουλα σε μπολ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια.

Εδώ κι εκεί ακουμπάμε λίγο βούτυρο στην επιφάνεια για πιο τραγανό και νόστιμο αποτέλεσμα.

Ψήνουμε την καρμπονάρα με κοτόπουλο στο φούρνο για 25′.

Σερβίρουμε αμέσως.

argiro.gr

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...