Φέτα σαγανάκι: Επιθυμείτε να κάνετε μία υπέροχη συνταγή από φέτα για ορεκτικό στο τραπέζι σας; Υπάρχει λύση και μάλιστα πολύ καλή. Αυτή δεν είναι άλλη από το να φτιάξετε σαγανάκι από φέτα, με μέλι και σουσάμι. Είναι μία πάρα πολύ νόστιμη, αλλά και πάρα πολύ εύκολη συνταγή, που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.
Φέτα σαγανάκι – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Φέτα σαγανάκι – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής
-750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-100 γραμμάρια ελαιόλαδο
-2 κ.σ. ξίδι
-1 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
-340 γραμάρια χλιαρό νερό (περίπου)
-λίγο έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
-Φέτα Πακέτο 900 γραμμάρια
-1 ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
-1 κ.γ. σουσάμι
-3 ή 4 κ.γ. καλό ελληνικό μέλι (θυμάρι ή φασκόμηλο)
-100 γραμμάρια ελαιόλαδο
Φέτα σαγανάκι – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής
– Αρχίζουμε την συνταγή, ρίχνοντας σε ένα μπώλ 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μιάμισι κ.γ αλάτι.
– Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα 100 γρ. ελαιόλαδο.
– Ζυμώνουμε ελαφρώς με τα χέρια μας.
– Στη συνέχεια, θα αδειάσουμε 2κ.σ ξύδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη μαρίζ.
– Θα προσθέσουμε τώρα περίπου 340 γρ. χλιαρό νερό, ανακατεύουμε λίγο.
– Παίρνουμε τη ζύμη από το μπωλ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
– Αφού η ζύμη έχει ζυμωθεί καλά, θα ρίξουμε λίγο αλεύρι σε ένα μπώλ και θα βάλουμε την ζύμη.
– Σκεπάζουμε το μπωλ με μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί.
– Μετά από λίγη ώρα παίρνουμε τη ζύμη, και την αφήνουμε στο τραπέζι αφού το έχουμε πασπαλίσει λίγο με αλεύρι.
– Κάνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας σε μορφή ρολό και το κόβουμε σε 4 ή 6 ίσια κομμάτια.
– Θα ανοίξουμε τώρα με τον πλάστη το κάθε ένα από αυτά τα κομμάτια της ζύμης σε φύλλα και θα τα απλώσουμε για λίγο σε μία καθαρή πετσέτα ώστε να απορροφηθεί καλά η υγρασία.
– Στη συνέχεια, θα κόψουμε στη μέση τα φύλλα.
– Παίρνουμε το ένα μισό του φύλλου και βάζουμε στη μία του άκρη ένα κομμάτι από το τυρί φέτα.
– Με ένα πινέλο θα αλείψουμε την υπόλοιπη επιφάνεια του φύλλου με ασπράδι αυγού το οποίο θα έχουμε πρώτα χτυπήσει ελαφρά.
– Θα αρχίσουμε τώρα να τυλίγουμε με το φύλλο το κομμάτι της φέτας κόβοντας τις άκρες της ζύμης όπου χρειάζεται ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλά τετραγωνισμένο κομμάτι φέτας καλλυμένο από τη ζύμη.
– Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα κομμάτια της φέτας και αφού τα τυλίξουμε με μεμβράνη, θα τα αφήσουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα.
– Αυτός είναι και ο τρόπος με τον οποίο μπορούμε να τα διατηρήσουμε εάν δεν θέλουμε να τα τηγανίσουμε άμεσα.
– Σε ένα τηγάνι θα ρίξουμε αρκετή ποσότητα ελαιόλαδου και αφού το λάδι κάψει, θα βάλουμε τα σαγανάκια να τηγανιστούν.
– Όταν θα αποκτήσουν χρώμα από το τηγάνισμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά.
– Αφού τα βάλουμε στο πιάτο, μπορούμε να απλώσουμε επάνω τους λίγο μέλι και σουσάμι.
– Τα σαγανάκια μας είναι έτοιμα.
-
enimerotiko.gr