Ένα πιάτο εύκολο στην παρασκευή, θρεπτικό κι ελαφρύ, ιδανικό για ένα γεύμα μέσα στην εβδομάδα. Φτιάξτε το είτε με μπακαλιάρο, είτε με μυλοκόπι είτε με συναγρίδα. Το ψάρι θα βγει από το φούρνο ζουμερό και πεντανόστιμο και οι πατάτες και τα κολοκυθάκια θα λιώνουν στο στόμα.
Υλικά
- 4 φιλέτα ψαριού (μπακαλιάρο, μυλοκόπι ή συναγρίδα)
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 8 μικρές πατάτες ή 2 μεγάλες
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 τριμμένες ντομάτες
- 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες κομμένες στη μέση αν είναι μικρές ή σε μικρότερα κομμάτια αν είναι μεγαλύτερες.
- Αλατίστε τα λαχανικά και αφήστε τα για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
- Βάλτε τα μετά σε ένα πυρίμαχο σκεύος, ρίξτε τις ντομάτες και τον πελτέ διαλυμένο σε 2-3 κουταλιές νερό, το θυμάρι και το δεντρολίβανο και ακουμπήστε πάνω τα φιλέτα του ψαριού.
- Αλατίστε τα φιλέτα του ψαριού, ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο C για 30 λεπτά και σερβίρετε.