Αυτές οι εύκολες υγιεινές τηγανίτες παίρνουν την αφράτη υφή τους από τα χτυπημένα ασπράδια αυγού.
Συστατικά:
50 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
50 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
2 αυγά χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
150 ml αποβουτυρωμένο γάλα
μούρα και γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Μέθοδος:
ΒΗΜΑ 1
Κοσκινίστε τα αλεύρια σε ένα μπολ. Προσθέστε τους κρόκους των αυγών και λίγο γάλα και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη πάστα. Προσθέστε λίγο λίγο το υπόλοιπο γάλα για να μην κάνετε σβόλους στο κουρκούτι.
ΒΗΜΑ 2
Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και μετά προσθέστε τα προσεκτικά στη ζύμη – προσπαθήστε να μην στραγγίξετε όλο τον αέρα.
ΒΗΜΑ 3
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε αρκετή ζύμη για να φτιάξουμε μια τηγανίτα πλάτους περίπου 10 εκ. Μαγειρέψτε για λίγο λιγότερο από ένα λεπτό μέχρι να αρχίσουν να σκάνε φυσαλίδες στην επιφάνεια και οι άκρες να φαίνονται λίγο στεγνές. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά την τηγανίτα. Σερβίρετε με τα αγαπημένα σας υλικά. Με γιαούρτι και μούρα, με μέλι και κανέλα κ.λ.π.
Καλή σας όρεξη!
Πηγή: neadiatrofis.gr