Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Φραουλογλυκό: Το δροσερό γλυκό του Καλοκαιριού και η μυστική συνταγή

Φραουλογλυκό: Το δροσερό γλυκό του Καλοκαιριού και η μυστική συνταγή

Το απόλυτο γλυκό ψυγείου που είναι τόσο δροσερό, γρήγορο και οικονομικό που δεν γίνεται να μην το λατρέψετε! Από την μία οι φράουλες, από την άλλη η θεσπέσια κρέμα του, δεν γίνεται να αντισταθείτε.

Υλικά

Για τη βάση:

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 100 γρ. γάλα για την κρέμα
  • 3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 2 λίτρα γάλα
  • 180 γρ. ζάχαρη

Για την επιφάνεια και τη διακόσμηση:

  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα
  • λίγες φράουλες φρέσκιες

Εκτέλεση

  • Τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως εύκολα. Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ τετράγωνο και καλύπτουμε τον πάτο με μπισκότα που προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο γάλα.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φακελάκι. Θέλουμε να πετύχουμε μια κρέμα απαλή, ώστε το γλυκό μας να έχει ωραία υφή και να μην είναι πολύ πηχτό.
  • Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα, επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα.
  • Στρώνουμε λίγο την κρέμα κουνώντας το ταψί δεξιά – αριστερά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
  • Μετά από δύο ώρες περίπου φτιάχνουμε το ζελέ φράουλα, πάλι με τις οδηγίες που υπάρχουν στο γνωστό φακελάκι, αφήνουμε λίγο στην άκρη και πάμε ν’ ασχοληθούμε ξανά με τις φράουλες.
  • Αφού τις κόψουμε στη μέση, τις τοποθετούμε πάνω από την κρέμα όπως θέλουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε από πάνω το ζελέ με μια κουτάλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο ξανά να παγώσει καλά και μετά… γινόμαστε όλοι παιδιά.

Σημείωση: Aν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα αντί για φράουλες, όπως επίσης να τα παραλείψετε εντελώς.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...