- 300 γρ. στήθος κοτόπουλο
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 αυγό χτυπημένο
- 200 γρ. δημητριακά
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- αλάτι
Εκτέλεση
-
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε μπουκιές μεσαίου μεγέθους. Το αλατίζουμε καλά.
-
Περνάμε μια μια τις μπουκιές κοτόπουλο από το αλεύρι και στη συνέχεια στο το διάλυμα αυγού. Τέλος το περνάμε από τα δημητριακά μέχρι να επικαλυφθεί από όλες τις πλευρές.
-
Τηγανίζουμε το κοτόπουλο σε τηγάνι γεμάτο με ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε σε μικρές δόσεις, ώστε να τηγανιστεί ομοιόμορφα και να γίνει τραγανή η κρούστα με ζουμερό ψαχνό.
-
Στη συνέχεια μεταφέρουμε τις κοτομπουκιές σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
-
Σερβίρουμε τις κοτομπουκιές ζεστές συνοδεύοντας με κέτσαπ ή τη σάλτσα της επιλογής μας.
Πηγή: Τάσος Αντωνίου