Υλικά
Για το τηγάνισμα
- 400 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τους λουκουμάδες
- 480 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 500 γρ. πορτοκαλάδα με ανθρακικό
Για το σερβίρισμα
- μέλι
- καρύδια
- κανέλα
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να κάψει.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και την πορτοκαλάδα, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί και το αφήνουμε δίπλα από το τηγάνι.
- Παίρνουμε λίγο χυλό με το χέρι μας, τον κλείνουμε μέσα στη χούφτα μας και πιέζουμε ώστε να ξεχειλίσει ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα.
- Βουτάμε ένα κουταλάκι του γλυκού σε ηλιέλαιο και με αυτό παίρνουμε μια κουταλιά από τον χυλό που ξεχειλίζει από το χέρι μας, και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε 10-15 λουκουμάδες κάθε φορά στο τηγάνι γιατί θέλουμε να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα βυθίζοντάς τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο λάδι με το πίσω μέρος μιας τρυπητής κουτάλας, για να ψηθούν καλά.
- Αφαιρούμε τους λουκουμάδες από το τηγάνι με την τρυπητή κουτάλα και τους μεταφέρουμε στο ταψί με το απορροφητικό χαρτί.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα.
- Σερβίρουμε τους λουκουμάδες με μέλι, καρύδια και κανέλα.