Υλικά
Για την ζύμη
- 1 κουνουπίδι (500 γρ)
- 2 μέτρια αυγά
- 120 γρ γραβιέρα τυρί
- 120 γρ νιφάδες βρώμης
- 1,5 κτγ αλάτι
Για την σάλτσα
- 200 γρ ντοματίνια
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 30 γρ ελαιόλαδο
- πιπέρι
- ρίγανη
- 2 πρέζες αλάτι
Για το γαρνίρισμα
- 300 γρ τυρί
- μοτσαρέλα
- μανιτάρια
- πράσινη πιπεριά
- ντοματίνια
Εκτέλεση
- Σε ένα πυρέξ κόβουμε και ρίχνουμε ένα κρεμμύδι , τα ντοματίνια, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, πιπέρι, ρίγανη ,το αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15′-20′ στους 200 c
- Τρίβουμε το κουνουπίδι στον τρίφτη και ρίχνουμε τα αυγά, την βρώμη, το τυρί γραβιέρα, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη.
- Βάζουμε την ζύμη στην μέση από 2 λαδόκολλες και με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε σε διάμετρο περίπου 30 εκ.
- Την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί κουζίνας και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15′ στους 200 c.
- Σε έναν πολυκόφτη πολτοποιούμε τα λαχανικά που ψήσαμε για να φτιάξουμε μια υπέροχη σάλτσα.
- Ρίχνουμε την σάλτσα πάνω από την ζύμη και προσθέτουμε το τυρί μοτσαρέλα, τα μανιτάρια, την πιπεριά και τα ντοματίνια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20′-25′ στους 200 c.
Η πιο νόστιμη με διαφορετική ζύμη πίτσα είναι έτοιμη να την απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας..
Μια διαφορετική εκδοχή πίτσας για να φάνε κουνουπίδι τα παιδάκια σας!!