Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά:
-
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1 kg μανιτάρια άγρια Γρεβενών (σε φέτες)
-
3 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
-
2 κ.σ. βούτυρο
-
1 σκελ. σκόρδο (σπασμένη)
-
1 ντομάτα (ψιλοκομμένη, χωρίς σπόρους)
-
200 γρ. ανεβατό Γρεβενών
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
1 κ.σ. μπούκοβο
-
1½ φλ. καρύδια (χοντροκομμένα)
Εκτέλεση:
Απλώνουμε δυο φύλλα σε λαμαρίνες και τα ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν και να ροδίσουν ελαφρώς.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε λίγο από το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να πιούν τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο.
Βράζουμε τη γέμιση για λίγα λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά της.
Αφού κρυώσει, προσθέτουμε το καρύδι και το ανεβατό, και ανακατεύουμε.
Σπάμε τα ψημένα φύλλα.
Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με ελαιόλαδο και στρώνουμε δυο φύλλα, αλείφοντάς τα επίσης με ελαιόλαδο.
Σκορπάμε μέσα τα σπασμένα ψημένα φύλλα, αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε την πίτα με άλλα δυο λαδωμένα ενδιάμεσα φύλλα.
Χαράζουμε την πίτα, λαδώνουμε καλά την επιφάνεια και τη ραντίζουμε με νερό.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 1 ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα και να ξεκολλήσει από το ταψί.