Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Φτιάξτε ρυζόγαλο για vegan της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Φτιάξτε ρυζόγαλο για vegan της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 800 γραμ. γάλα καρύδας
  • 1 μπαστούνι βανίλιας σχισμένο
  • 2 κ.σ κρυστάλλικη στέβια
  • 1/4 φλ. νερό
  • 1 φλ. κινόα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
  • ψίχα φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση

Εύκολο και αλλιώτικο vegan ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη και χωρίς κορν φλάουρ, με στέβια και γάλα καρύδας. Είναι light, νηστίσιμο και πολύ υγιεινό, γεμάτο υπερτροφές!

Ξεπλένουμε πρώτα την κινόα σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα καρύδας, το νερό, τη στέβια, το αλάτι, τη μαστίχα και τη βανίλια και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.

Προσθέσουμε την πλυμένη κινόα και χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 30′ σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει η κινόα. Η σιγανή φωτιά είναι απαραίτητη για να μην εξατμίζονται τα υγρά. Αν στεγνώσει το μίγμα στο βράσιμο, συμπληρώνουμε λίγο γάλα και λίγο νερό.

Η κινόα είναι ωραία όταν έχει υγρασία γύρω της και γίνεται αφράτη. Όταν στεγνώνει, σφίγγει το μίγμα.

Ισομοιράζουμε σε ποτήρια και αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε στο ψυγείο να γίνει δροσερή.

Γαρνίρουμε με φρεσκοκομμένα φρούτα σε διάφορα χρώματα και φιστίκι Αιγίνης.

argiro.g

Δες επίσης

“Φτιάξε το πιο απολαυστικό κοτόπουλο της ζωής σου! 🍗 Μια συνταγή με καρύδα που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια! 😋”

Υλικά (για 4 άτομα): 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κυβάκια 2 κονσέρβες ...