Υλικά
600 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
6 κουταλιές κορν φλάουερ
1 ζελατίνη (10 γρ)
Λίγο χυμό λεμονιού
2 κουταλάκια ροδόνερο
4 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής
1 κουταλιά κορν φλάουερ
Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και βάζουμε την ζάχαρη να βράσει με το μισό νερό (250ml).
Στην συνέχεια, παίρνουμε ένα μικρό μπολάκι και διαλύουμε το κορν φλάουερ στο υπόλοιπο κρύο νερό (250ml).
Ρίχνουμε το μείγμα κορν φλάουερ που φτιάξαμε προηγουμένως, στο σιρόπι και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την ζελατίνη. Εάν βάλουμε φύλλα τα μουλιάζουμε για 5 λεπτά σε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε πριν τα βάλουμε. Εάν βάλουμε σκόνη, την ανακατεύουμε με λίγο κρύο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει. Τέλος, την ενσωματώνουμε στο σιρόπι μας.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ροδόνερο, το χρώμα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πήξει.