Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για το κέικ
- 400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
- 300 γρ ζάχαρη
- 5 μέτρια αυγά
- 130 γρ ηλιέλαιο
- 120 γρ Βούτυρο Αγελάδος
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 150 γρ Φυσικός
- Χυμός Πορτοκάλι
- 1 κτγ μαχλέπι
- 1/2 κτγ κάρδαμο(κακουλέ)
- 20 γρ μπέικεν πάουντερ
- 2 γρ μαστίχα(3-4 δάκρυα)
- 2 βανιλίνες
- 100 γρ τρούφα σοκολάτας
Για το γλάσο
- 300 γρ λευκή κουβερτούρα
- 20 γρ ηλιέλαιο
Για το στόλισμα
- Τριμμένο Φιστίκι Αιγίνης
- Λιωμένη κουβερτούρα
Φόρμα 26-28 εκ.
Εκτέλεση
- Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τον Φυσικό Χυμό Πορτοκάλι ,το ξύσμα πορτοκάλι, τα αυγά, το ηλιέλαιο και το λιωμένο Βούτυρο Αγελάδος.
- Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε τις 3 κτσ ζάχαρη, την μαστίχα, το μαχλέπι, το κακουλέ(κάρδαμο), τις βανιλίνες και χτυπάμε πολύ καλά.
- Τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα υγρά ,την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
- Ρίχνουμε το μπέικεν μέσα στο αλεύρι, κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.
- Ρίχνουμε την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύτουμε πολύ καλά.
- Σε μια φόρμα 26-28 εκ. αφού έχουμε βάλει στον πάτο λαδόκολλα αλευροβουτυρώνουμε και προθέτουμε το μείγμα.
- Χτυπάμε ελαφρώς πάνω στον πάγκο για να φύγει ο αέρας και προσθέτουμε το φλουρί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 60-70 λεπτά στους 170-180 c.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 3 λεπτά για να μπορέσουμε να την πιάσουμε, την ξεφορμάρουμε αναποδογυρίζοντας την πάνω σε μια σχάρα και την αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Σε ένα γυάλινο μπολάκι έχουμε κόψει λευκή κουβερτούρα ,την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και λιώνουμε σε φουρνάκι μικροκυμάτων για 1 λεπτό
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μεταφέρουμε την Βασιλόπιτα με την σχάρα σε ένα ταψί για να μπορέσουμε να την γλασάρουμε.
- Γλασάρουμε την Βασιλόπιτα κάνοντας κυκλικές κινήσεις και την αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
- Με λιωμένη κουβερτούρα σε ένα κορνέ γράφουμε ημερομηνία, ευχές και στολίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
- Την μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και η Βασιλόπιτα είναι έτοιμη να στολίσει το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας.