Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την ζύμη
- 450 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά(12 φύλλα)
Για τον χυλό
- 3 μέτρια αυγά
- 200 γρ γιαούρτι (1 κούπα)
- 200 γρ γάλα (1 κούπα)
- 100 γρ σόδα που πίνουμε (1/2 κούπα)
- 50 γρ ελαιόλαδο (5 κτσ)
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ (7 γρ)
- 2 κτσ αλεύρι γ.ο.χ (25 γρ)
- 1 κτγ αλάτι
- 250 γρ μοτσαρέλα τυρί
- 250 γρ ζαμπόν
Για το Αλευρολάδωμα
- 1 κτσ ελαιόλαδο
- καλαμποκάλευρο
Για το πασπάλισμα
- σουσάμι
Ταψί 25χ30 εκ.
Η κούπα που χρησιμοποίησα είναι 200 γρ
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε ροδέλες τα Φύλλα Κρούστας για γλυκά με 12 φύλλα οχι για πίτες!!
- Τα έχουμε αφήσει για τουλάχιστον 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου
η παίρνουμε έτοιμα απο τα ψυγεία που δεν είναι κατεψυγμένα!! - Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα Αυγά ,το στραγγιστό Γιαούρτι, το γάλα ,το ελαιόλαδο ,το αλάτι ,το Μπεικεν ,το αλεύρι γ.ο.χ ,την σόδα που πίνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.
- Τρίβουμε στον τρίφτη το τυρί μοτσαρέλα, και το ζαμπόν (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τυρί φέτα).
- Σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ. θα αλείψουμε ελαιόλαδο και θα πασπαλίζουμε καλαμποκάλευρο.
- Προσθέτουμε τα μισά φύλλα που έχουμε κόψει σε ροδέλες, την ισή ποσότητα απο τον χυλό και με ένα κουτάλι στρώνουμε τον χυλό ομοιόμορφα να πάει παντού.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το ζαμπόν.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φύλλα ,τον υπόλοιπο χυλό και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά .
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50 λεπτά στους 180 c.
- Αν θέλετε να ψήσετε στον αέρα θα το βάλετε να ψηθεί στην μεσαία σχάρα στους 160 c μέχρι να πάρει ένα πολύ ωραίο χρώμα.
- Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως ή την τρώμε ζεστή όπως είναι.
Μπορείτε να την βάλετε στο ταπερέκι των παιδιών ή να την φάτε ως κολατσιό στην δουλειά σας!!