Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά:
-
1 kg μοσχαρίσιο κιμά
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
6 φέτ. cheddar ή τυρί της επιλογής σας
-
6 ψωμάκια για hamburger
-
Ντομάτες σε φέτες
-
Δροσερά φύλλα μαρουλιού
-
Κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
-
Μαγιονέζα
-
Μουστάρδα
-
Κέτσαπ
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το bbq μας, λαδώνοντας τη σχάρα.
Βάζουμε τον κιμά σε μπολ.
Βρέχουμε τα χέρια με νερό και χωρίζουμε το μίγμα σε 6 μέρη.
Πλάθουμε 6 κομμάτια με πάχος 2 ½ εκ.
Δεν πιέζουμε τον κιμά για να γίνουν αφράτα τα burger, όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε τόσο το καλύτερο.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι γύρω-γύρω και πατάμε βαθούλωμα με τo δάχτυλο στο κέντρο.
Τα βάζουμε στη σχάρα με το βαθούλωμα προς τα πάνω και ψήνουμε 4-5′ κάθε πλευρά γυρνώντας τα μόνο μια φορά.
Τα τελευταία δυο λεπτά του ψησίματος ακουμπάμε από μια φέτα τυρί από πάνω σε κάθε ένα να λιώσει.
Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και με τη κομμένη πλευρά τα ακουμπάμε στην σχάρα για 2′.
Για το σερβίρισμα
Βάζουμε το burger στο ψωμί και από πάνω τα λαχανικά.
Σκεπάζουμε με το ψωμί και σερβίρουμε σε ξύλινο δίσκο με μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα.
Σπιτικό fast food που θα σας συναρπάσει και θα σας γλιτώσει από περιττά έξοδα!
Συνοδεύουμε με αγγουράκια τουρσί και πατάτες τηγανητές.