Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Η κούπα που χρησιμοποιώ είναι των 250 μλ.
- 1 λίτρο γάλα (4 κούπες)
- 200 γρ ζάχαρη (11 κτσ)
- 3 μέτρια αυγά
- 60 γρ ψιλό σιμιγδάλι (3,5 κτσ)
- 60 γρ κορν φλάουρ (4 κτσ)
- 1/2 κτγ υγρή βανίλια (2 βανιλίνες)
- 50 γρ βούτυρο (2 κτσ)
Για το άλειμμα
- 1 μέτριο αυγό
- 2 κτσ ζάχαρη
- 2 κτσ νερό
Πυρεξ 26 εκ.
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, την βανίλια και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
- Σε ένα πυρέξ 26 εκ. ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Για το άλειμμα σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό, την ζάχαρη , το νερό και χτυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι.
- Με ένα πινέλο Αλείφουμε ομοιόμορφα πάνω από την γαλατόπιτα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 40-45 λεπτά στους 160 c.
- Αφήνουμε την γαλατόπιτα να κρυώσει και έπειτα είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.
Η πιο νόστιμη και εύκολη Γαλατόπιτα που έχετε φτιάξει