Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 500 γρ γαύρος
- 2 κτσ ελαιόλαδο (10 γρ)
Για το μείγμα αλευρώματος
- 150 γρ καλαμποκάλευρο (1 κούπα)
- 2 κτγ αλάτι (8-10 γρ)
- 1 κτγ πάπρικα γλυκιά (5 γρ)
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τον γαύρο.
- Στραγγίζουμε τον γαύρο, ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τα χέρια μας να πάει παντού.
- Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
- Βουτάμε και αλευρώνουμε πολύ καλά τον γαύρο.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο τον γαύρο και τον τοποθετούμε στον κάδο του air fryer .
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 180 c στο πρόγραμμα για τα ψάρια.
- Σερβίρουμε με σαλάτα, ρύζι, πατάτες ή με ότι άλλο μας αρέσει.
Ο πιο νόστιμος γαύρος στο air fryer καλύτερος από τηγανητός!!
Τα παιδάκια σας θα τον λατρέψουν!!