Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Γεμιστά Donuts από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Γεμιστά Donuts από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

  • 1 φάκελο μαγιά ξερή
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. γάλα μισό φρέσκο μισό εβαπορέ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό
  • 2-3 πρέζα/ες αλάτι
  • 1/2 kg αλεύρι σκληρό και λίγο επιπλέον

Για τις χρωματιστές γεμίσεις

  • Άλειμμα πραλίνας
  • Μαρμελάδα βατόμουρο
  • Φράουλα και βερίκοκο
  • Τυρί κρέμα
  • Κρέμα ζαχαροπλαστικής

Για το πασπάλισμα

  • Κανελοζάχαρη

Για το τηγάνισμα

  • Ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε ντόνατς, πρώτα πρέπει να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά για τη ζύμη.

Βάζουμε τη μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας από την συνολική ζάχαρη και 2 κουταλιές της σούπας νερό σε μπολ.

Σκεπάζουμε κι αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά για να αφρίσει η επιφάνεια.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με μίξερ χειρός να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το γάλα και το αλάτι.

Χτυπάμε με το μίξερ να ανακατευτούν καλά.

Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία, απαλή και ελαστική.

Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

Το κόψιμο και η ετοιμασία

Σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο με πλάστη, ανοίγουμε τη ζύμη σε τετράγωνο φύλλο 30 εκ. με πάχος 1 εκ.

Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια 6-7 εκ. περίπου.

Κόβουμε λαδόκολλα σε τετράγωνα κομμάτια 8 εκ. περίπου και αραδιάζουμε σε λαμαρίνες.

Ακουμπάμε κάθε ένα από τα ντόνατς σε ξεχωριστό χαρτί και αφήνουμε κενό ανάμεσα τους περίπου 10 εκ., γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν μεταξύ τους.

Αφού αραδιάσουμε τα ντόνατς σε λαμαρίνες σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστούν για περίπου 45 λεπτά.

Βάζουμε σε μπολ κανέλα και ζάχαρη.

Ζεσταίνουμε το λάδι για τηγάνισμα σε βαθιά και φαρδιά κατσαρόλα.

Με τη βοήθεια του χαρτιού, ρίχνουμε ένα-ένα τα ντόνατς σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά, αναποδογυρίζοντας τα να ροδίσουν και από την άλλη.

Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κι αφού κρυώσουν τα κυλάμε σε κανελοζάχαρη.

Τα γεμίζουμε με τη γέμιση της αρεσκείας μας.

argiro.gr

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...