Μια πολύ διαφορετική συνταγή, η οποία θα γίνει ανάρπαστη από εσάς και τους φίλους σας μόλις τη δοκιμάσετε! Και τα βήματα είναι πολύ απλά!
Υλικά
4 μέτριες πατάτες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλ. κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
4 φλ. ψιλοκομμένο σπανάκι
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
1/2 φλ. κρέμα τυρί με χαμηλά λιπαρά
3/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
1 φλ. τριμμένη φέτα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τρυπάμε τις πατάτες σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε μια σχάρα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, 50 με 60 λεπτά. Τις αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν αρκετά για να τις πιάσουμε με τα χέρια.
2. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σπανάκι, το σκόρδο και τη ρίγανη. Βάζουμε και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, 2 με 4 λεπτά. Ύστερα, αφαιρούμε από τη φωτιά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 140 με 150 βαθμούς.
3. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και σκάβουμε το εσωτερικό, το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες “βάρκες» σε ένα ταψάκι. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού, το πιπέρι και το αλάτι στο μπολ. Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή λιώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει απαλό.
4. Ρίχνουμε, ανακατεύοντας το μείγμα σπανακιού και ½ φλιτζάνι φέτα. Γεμίζουμε κάθε πατάτα με περίπου τα ¾ της γέμισης. Καλύπτουμε την κάθε μία με 1 κουταλιά της σούπας από τη φέτα που μας έμεινε. Ψήνουμε μέχρι η φέτα να πάρει μια λίγο καφέ απόχρωση, για 25 με 35 λεπτά.
athensmagazine.gr