Τα βραστά αβγά διατηρούνται το πολύ για μία εβδομάδα στο ψυγείο, καθώς κατά το βράσιμο χάνονται τα έλαια που βρίσκονται στο τσόφλι και προστατεύουν το αβγό από τα βακτήρια. Αφού τα καθαρίσεις, καλό θα ήταν να τα φας την ίδια μέρα.
Όσον αφορά τα ωμά αβγά, αφού τα σπάσεις, θα πρέπει να φαγωθούν μέσα σε 2 μέρες. Τα ωμά μη σπασμένα αβγά μπορούν να διατηρηθούμε στο ψυγείο συνήθως για 3 ακόμη εβδομάδες μετά την ημερομηνία συνιστώμενης πώλησης και 4 εβδομάδες μετά την ημερομηνία συσκευασίας τους.
Εάν θέλεις να ελέγξεις εάν τα αβγά είναι φρέσκα, μπορείς να δοκιμάσεις το κλασικό κόλπο με το νερό. Γέμισε ένα ποτήρι με κρύο νερό και προσεκτικά ρίξε το αβγό μέσα. Εάν βουλιάξει, τότε είναι φρέσκο και ασφαλές για κατανάλωση. Εάν πάλι επιπλέει, τότε έχει χαλάσει και θα πρέπει να το πετάξεις.
OliveMagazine