Ζουμερό στήθος κοτόπουλο στο φούρνο με ελάχιστη προετοιμασία. Μια συνταγή για τις πολυάσχολες μαμάδες, καθώς είναι έτοιμο μέσα σε 30 λεπτά.
Υλικά – Για το κοτόπουλο
- 2 μέτρια φιλέτα στήθος κοτόπουλου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. μέλι
- 2 κ.σ. ξύδι από κρασί
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Λίγο αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- Λίγη αποξηραμένη ρίγανη
Για το ταψί
- Φρέσκα βότανα (ρίγανη, θυμάρι)
- Λιγες σκελίδες σκόρδο με το ντύμα τους (φλούδα)
- 1 λεμόνι σε φέτες
Προετοιμασία για φιλέτο κοτόπουλο
- Θα χρησιμοποιήσουμε φιλέτο στήθος κοτόπουλου για να βγει ζουμερό και τρυφερό το φιλέτο στο φούρνο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ.
- Τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
- Κρατάμε την μισή βινεγκρέτ στην άκρη, για το σερβίρισμα.
- Με την υπόλοιπη βινεγκρέτ θα αλείψουμε το φιλέτο κοτόπουλο για να πάρει μοναδική γεύση και αρώματα.
- Βάζουμε τα δύο φιλέτα ανάμεσα σε δυο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί.
- Τα χτυπάμε με βαρύ αντικείμενο να πλατύνουν.
- Αλείφουμε ολόγυρα με την μισή βινεγκρέτ.
- Προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι.
Για το ψήσιμο – Το κόλπο για να βγει ζουμερό
- Σε ένα μικρό ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί.
- Φτιάχνουμε ένα στρώμα με λίγα βότανα, θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, φέτες λεμονιού και σπασμένο σκόρδο.
- Ακουμπάμε τα φιλέτα κοτόπουλου πάνω στο στρώμα βοτάνων.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC.
- Θα ψήσουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα
- Τοποθετούμε το φιλέτο κοτόπουλο στην μεσαία σχάρα.
- Ψήνουμε ακριβώς για 20’ .
- Όση ώρα ψήνουμε το φιλέτο δεν ανοιγοκλεινουμε την πόρτα του φούρνου.
- Για να ψηθεί σωστά και να παραμείνει ζουμερό πρέπει να έχουμε σταθερή θερμοκρασία φούρνου στους 200ºC.
argiro.gr