Εάν δεν έχετε το χρόνο να φτιάξετε ένα περίπλοκο γλυκό, αλλά θέλετε να εντυπωσιάστε, αυτό το γλυκό ψυγείου είναι το ιδανικό γλυκό για εσάς!
Υλικά:
- 36 μπισκότα Πτι Μπερ
- 1/2 κούπα γάλα
- 1/4 κούπας Baileys
- 100 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια
- 1 μπάρα σοκολάτα Twix τριμμένη (προαιρετικά)
Κρέμα Ζαχαροπλαστικής:
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 100 γρ. ζάχαρη
- Μια πρέζα αλάτι
- 1 κ.γ. εσάνς βανίλιας
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού (προαιρετικό)
- 2 Κουταλιές Μερέντα ή Nutella
- 100 γρ. σοκολάτα υγείας
Γκανάς Σοκολάτας:
- 200 γρ. σοκολάτα υγείας
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- Μια πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής. Μόλις πήξει ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί.
Ετοιμάζουμε την Γκανάς Σοκολάτας.
Εάν χρησιμοποιήσουμε ωμά φουντούκια, τα καβουρδίζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Εγώ χρησιμοποίησα έτοιμα καβουρδισμένα φουντούκια. Τα κοπανίζουμε με στο γουδί ή στο μούλτι.
Βάζουμε λίγο γάλα σε ένα μπολ και λίγο Baileys. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε λίγο κονιάκ.
Βρέχουμε στα γρήγορα τα μπισκότα στο γάλα με το ποτό και τα στρώνουμε σε ένα επίπεδο μπολ ή Πυρέξ διαστάσεων 22 x 22 εκ.
Βάζουμε τη μισή κρέμα πάνω στα μπισκότα και την στρώνουμε να πάει παντού.
Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση μπισκότων.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Τελειώνουμε με μία τρίτη στρώση μπισκότων.
Τέλος ρίχνουμε την γκανάς σοκολάτας από πάνω.
Διακοσμούμε με τα κοπανισμένα φουντούκια.
Εγώ έτριψα πάνω από τα φουντούκια και μια μπάρα από σοκολάτα Twix αλλά αυτό είναι προαιρετικό.
Το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες και μετά το σερβίρουμε.
athensmagazine.gr