Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Γιατί δεν πρέπει να πετάς τα κοτσάνια

Γιατί δεν πρέπει να πετάς τα κοτσάνια

Κάθε φορά που αγοράζεις μαϊντανό, άνηθο ή σέλινο, το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να κόψεις το ματσάκι στα δυο. Τα τρυφερά φύλλα θα μπουν στο φαγητό και τα κοτσάνια πάνε συνήθως στον κάδο απορριμμάτων.

Όταν είναι πολύ τρυφερά, αφού τα πλύνεις και τα στεγνώσεις πολύ καλά, κόψε τα τρυφερά κοτσάνια σε μεγάλα κομμάτια και βάλε τα μέσα σε πίτες κάθε λογής ή ψιλόκοψε τα ως γέμιση π.χ. για ντολμάδες και γεμιστά.

Η γεύση της συνταγής θα απογειωθεί.

Τα κοτσάνια που σου περισσεύουν τα δένεις ολόκληρα όπως είναι με σπάγκο μαγειρικής και τα προσθέτεις σε σάλτσες, ζωμούς, σούπες, μαρινάδες, για να βγάλουν το εξαιρετικό άρωμά τους. Μετά τα αφαιρείς τραβώντας το ματσάκι από τον σπάγκο.
Μάζεψε όλα τα τρυφερά κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό και φτιάξε μια σάλτσα τύπου πέστο για τα φαγητά σου ή ακόμα καλύτερα κάνε μια μαϊντανοσαλάτα από τη Σύρο και σέρβιρέ την στο τραπέζι σου για μια εναλλακτική.

Ό,τι περισσέψει από τα παραπάνω υλικά αφού τα στεγνώσεις καλά, ψιλόκοψέ τα και βάλε τα στην κατάψυξη ερμητικά κλειστά. Έτσι κάθε στιγμή που θα χρειαστείς βότανα θα έχεις έτοιμα, καθαρά κομμένα για τις μαγειρικές σου.

Όταν πάρεις μπόλικα μυρωδικά μπορείς να προσθέσεις σε οποιαδήποτε σαλάτα τα φύλλα ολόκληρα, δίνοντας δροσερές και θρεπτικές νότες στο καθημερινό σου τραπέζι.

argiro.gr

 

Δες επίσης

“Φτιάξε το πιο απολαυστικό κοτόπουλο της ζωής σου! 🍗 Μια συνταγή με καρύδα που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια! 😋”

Υλικά (για 4 άτομα): 700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κυβάκια 2 κονσέρβες ...