Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Γλυκό ψυγείου για όλα τα γούστα: Εύκολη κρεμ καραμελέ με 3 υλικά

Γλυκό ψυγείου για όλα τα γούστα: Εύκολη κρεμ καραμελέ με 3 υλικά

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια πεντανόστιμη και κρεμώδη κρεμ καραμελέ; Σίγουρα κανείς! Μιλάμε για το απόλυτο γλυκό ψυγείου που μπορείς να φτιάξεις όλο το χρόνο και όλοι να το λατρέψουν.

Εξοπλισμός

Φόρμα 10 x14 εκ

Υλικά

Για την καραμέλα:

  • 120 γρ ζάχαρη
  • 3 ΚΣ νερό

Για τη γέμιση:

  • 5 αυγά μέτρια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 397 γρ ζαχαρούχο γάλα (1 κουτί)
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 450 ml νερό

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζω την ζάχαρη και τη βρέχω με το νερό.
  • Ανάβω την ένταση σε μέτρια και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Έπειτα σταματάω το ανακάτεμα (μπορώ να ανακινήσω μόνο από τη λαβή του σκεύους) και περιμένω να βράσει η ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να σκουραίνει παίρνοντας καφετί χρώμα.
  • Όταν αρχίσει να αλλάζει το χρώμα, προσέχω να μην καεί γιατί θα πικρίσει η καραμέλα. Μόλις αποκτήσει το χαρακτηριστικό καφέ χρώμα της, την αποσύρω από την εστία και την ρίχνω στη φόρμα 10×14 εκ (την οποία έχω τοποθετήσει πάνω σε προστατευτική επιφάνεια γιατί η καραμέλα έχει υψηλή θερμοκρασία).
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά να αφρατέψουν.
  • Προσθέτω το εκχύλισμα βανίλιας και το ζαχαρούχο γάλα συνεχίζοντας την ανάδευση (κυρίως προς τον πάτο που κολλάει το ζαχαρούχο).
  • Τέλος βάζω το νερό και το ενσωματώνω στο μείγμα.
  • Ρίχνω το μείγμα μέσα στη φόρμα πάνω από την καραμέλα.
  • Μεταφέρω τη φόρμα μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και γεμίζω μέχρι τη μέση με βραστό νερό (μπεν μαρί).
  • Τα βάζω στη μεσαία σχάρα του φούρνου, στις αντιστάσεις στους 180*C, για 50-55 λεπτά.
  • Τα βγάζω από το φούρνο, αφαιρώ το ταψί με το νερό και αφήνω τη φόρμα να κρυώσει 10 λεπτά.
  • Με ένα μαχαίρι αποκολλώ το γλυκό από τη φόρμα περιμετρικά και το αναποδογυρίζω στην πιατέλα (προσεκτικά γιατί θα γεμίσει και με λιωμένη καραμέλα).
  • Το αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...