Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και φρυγανιές. Πρόκειται για γρήγορη, εύκολη και λαχταριστή συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει.
Υλικά:
- 12-14 φρυγανιές κατά προτίμηση σικάλεως
Για το σιρόπι:
- 1 1/2 φλ.τσ. νερό
- 1 φλ.τσ. ζάχαρη
- 1-2 κ.σ. ποτό (κονιάκ ή ρούμι)
- Για την κρέμα σοκολάτας:
- 125 γρ. κουβερτούρα υγείας
- 650 ml. γάλα
- 50 γρ. κορν φλάουρ
- 2 αυγά
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
Επιπλέον για το γλυκό:
- 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
- 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη τύπου Garni +200 ml. φρέσκο γάλα για την παρασκευή του
- Μια χούφτα τρούφα (κατά προτίμηση με σοκολάτα γάλακτος) για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε τις φρυγανιές σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος 20×30 και ετοιμάζουμε το σιρόπι
- Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά. Σιροπιάζουμε τις φρυγανιές φροντίζοντας να μοιράσουμε το σιρόπι ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
- Βάζουμε το γάλα στη φωτιά να ζεσταθεί και λίγο πριν έρθει σε σημείο βρασμού ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα κομματιασμένη και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα εντελώς και να έχουμε ένα “σοκολατένιο” γάλα.
- Παράλληλα , σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και μια κουταλιά ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και τα χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής κρέμα.
- Όταν βράσει το γάλα, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά αφού η κρέμα “δένει” πολύ γρήγορα.
- Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στις σιροπιασμένες φρυγανιές κι από πάνω απλώνουμε το καραμελωμένο γάλα κουταλιά-κουταλιά.
- Χτυπάμε την σκόνη βανίλιας (garni) με το κρύο γάλα για 4-5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά σαντιγί και όταν το γλυκό έχει κρυώσει εντελώς, την απλώνουμε στην επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε με την τρούφα και παγώνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
athensmagazine.gr