Μια συνταγή για ένα πολύ γρήγορο, εύκολο, δροσερό, ελαφρύ και πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου. Τρώγεται τόσο εύκολα που δεν μένει για την άλλη μέρα.
Υλικά συνταγής:
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
- 550 ml γάλα + 220 ml επιπλέον για την σαντιγί
- 6 κ.σ ζάχαρη
- 1 φάκελο Garni
- Λίγο γάλα ζεστό και κονιάκ για το βούτηγμα των μπισκότων
- Τρούφα σοκολάτας ή φιλέ αμυγδάλου για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής:
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα 550 γρ. γάλα,την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κάνει κρούστα.
- Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενου του φακέλου Garni με 200 γρ γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο γάλα ζεστό με κονιάκ [προαιρετικά αν υπάρχουν παιδιά], βουτάμε τα μπισκότα λίγο, απλά για να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν, και τα στρώνουμε στον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ.
- Απλώνουμε την μισή κρέμα σοκολάτας, από πάνω μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ,πάλι μια στρώση κρέμας,μπισκότα και τελειώνουμε με την σαντιγί.
- Πασπαλίζουμε πάνω από τη σαντιγί με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα ήξηρούς καρπούς ή φιλέ αμυγδάλου.
athensmagazine.gr