Φτιάχνεται εύκολα με λίγα υλικά: λεμόνια, ζάχαρη και νερό.
Ενώ μπορείτε να κάνετε κάποιες παραλλαγές και να προσθέσετε τζίντζερ και φύλλα μέντας, για ένα διπλά αναζωογονητικό αποτέλεσμα ή να χρησιμοποιήσετε ανθρακούχο νερό αντί για φυσικό.
Εάν θέλετε ένα πιο ζωηρό αποτέλεσμα μπορείτε επίσης να βάλετε μερικά φρέσκα φρούτα που θα τη χρωματίσουν. Απλά ανακατέψτε τη λεμονάδα με τον πολτό της φράουλας για να πιείτε ένα ρόφημα με όμορφες ροζ αποχρώσεις.
Λεμονάδα: Μια αρχαία ιστορία
Ήδη οι Αιγύπτιοι συνήθιζαν να καταναλώνουν ένα αλκοολούχο ποτό με λεμόνι, μέλι και χουρμάδες. Ωστόσο, η χρήση ενός ροφήματος με χυμό λεμονιού και φυσικό αναβράζον νερό ξεκίνησε μόλις το πρώτο μισό του 1600 στη Γαλλία.
Με την άνθηση των βιομηχανιών του μεταλλικού νερού στη Γερμανία, την Αγγλία, τη Γαλλία και την Ελβετία, ξεκίνησε η παραγωγή ροφημάτων από χυμό λεμονιού σε μεγαλύτερη κλίμακα.
Τέλος, στις αρχές του δέκατου ένατου αιώνα, η εφεύρεση της μηχανής που επέτρεπε την προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα στο νερό καθόρισε την επιτυχία των νέων προϊόντων με φυσαλίδες.
Πώς να φτιάξετε λεμονάδα
Υλικά
1 κιλό λεμόνια
120 γρ ζάχαρη
1 μεγάλο ποτήρι νερό
Λίγα φύλλα μέντας
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λεμόνια και στύβουμε όλο τον χυμό. Στη συνέχεια τον φιλτράρουμε μέσα από ένα σουρωτήρι. Ύστερα προσθέτουμε στον χυμό το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για πολλή ώρα να διαλυθεί η ζάχαρη.
Τέλος τον αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για μερικές ώρες και σερβίρουμε με φύλλα μέντας και πάγο.
in.gr