Το γλυκό αυτό φτιάχνεται κατά κύριο λόγο με σοκολάτα, μπανάνα και μπισκότα. Με αυτό το συνδυασμό, ασφαλώς, θα τρελαθείτε και θα θέλετε να επαναλάβετε τη συνταγή.
Υλικά
- 4 μεγάλες ώριμες μπανάνες
- 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κακάο χωρίς ζάχαρη
- Περίπου μισό πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια ή αμύγδαλά ωμά και ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες ή άλλο ξηρό φρούτο
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε στο multi τις μπανάνες μέχρι να έχουμε μια λεία κρέμα. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το κτύπημα μέχρι να ανακατευθεί πολύ καλά και να έχουμε μια βελούδινη κρέμα σοκολάταςΑδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε τα μπισκότα σπάζοντας τα με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια και τρίμματα. Ανακατεύουμε με το κουτάλι και προσθέτουμε και τους ξηρούς καρπούς.
Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω σε αλουμινόχαρτο και αδειάζουμε πάνω στην λαδόκολλα το μείγμα μας σε σχήμα «κορμού» και τυλίγουμε στερεώνοντας το με το αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 8-10 ώρες, ή καλύτερα για όλο το βράδυ.Κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε αμέσως.
athensmagazine.gr