Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα όσα έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας η οποία άφησε την τελευταία της πνοή μετά από τη χορήγηση κεταμίνης.
Για την μητέρα των τριών κοριτσιών η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, φαίνεται πως η έγνοιά της δεν ήταν μόνο να αναζητά ουσίες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κακό στην Τζωρτζίνα αλλά και η διασκέδασή της.
Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει αυτόπτης μάρτυρας ενός απίστευτου περιστατικού το προηγούμενο Πάσχα.
Ήταν, πριν από περίπου ένα χρόνο, την περίοδο όπου η Τζωρτζίνα έδινε τη δική της μάχη μέσα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο και η μικρή Τζωρτζίνα έκανε τα πρώτα επεισόδια με σπασμούς.
Την ώρα που το 9χρονο κορίτσι έδινε τη μάχη του για τη ζωή, η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με μαρτυρίες, φαίνεται να γιόρταζε το Πάσχα σαν να μην συμβαίνει τίποτα με το κοριτσάκι της που νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.
Αυτόπτης μάρτυρας ενός περιστατικού που μίλησε στο Star σοκάρει με αυτά που δήλωσε για την αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου, μόλις την ειδοποίησαν ότι πρέπει να επιστρέψει στο νοσοκομείο.
«Πέρσι το Πάσχα η Ρούλα έκανε τρικούβερτο γλέντι ενώ το παιδάκι ήταν στο νοσοκομείο», αναφέρει μάρτυρας μιλώντας στο STAR.
«Εκεί που χόρευε και ήταν πάνω στην τρελή χαρά, την πήρανε τηλέφωνο να επιστρέψει στο νοσοκομείο και είπε «φτου σου ρε γαμ@@το, μου τη χάλασανε», πρόσθεσε η μάρτυρας προσθέτοντας πως δεν στεναχωρήθηκε για την κόρη της αλλά για το γλέντι που τη κόψανε.
Νέα επιβαρυντικά στοιχεία «καίνε» την Πισπιρίγκου
Την ίδια στιγμή, νέα επιβαρυντικά στοιχεία για τη δράση της Πισπιρίγκου, φέρνει στο φως ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος.
Όπως αποκαλύπτει με δημοσίευμά του στο «Βήμα της Κυριακής», η Ρούλα Πισπιρίγκου, έκανε συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις σε γιατρό της Πάτρας, με τον οποίο συζητούσε σχεδόν τυπικά και αδιάφορα για τον χαμό και της τρίτης κόρης της.
Σύμφωνα με τη σχετική αποτύπωση από συσκευή κινητού που παρουσιάστηκε στους ερευνητές της υπόθεσης και αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», ακριβώς την ώρα (μετά τις 2.30 το μεσημέρι) που γίνονταν αγωνιώδεις προσπάθειες των γιατρών να σώσουν την Τζωρτζίνα ύστερα από την ανακοπή καρδιάς και την καθυστερημένη ενημέρωση των γιατρών, η μητέρα της τηλεφωνούσε σχεδόν ατάραχη στον γιατρό από την αχαϊκή πρωτεύουσα, ο οποίος ήταν αυτός που γνώριζε το ιατρικό ιστορικό του κοριτσιού και είχε προσπαθήσει να το «θωρακίσει», απλώς για να του μεταφέρει τα «άσχημα μαντάτα» και ότι τελικά η πολύμηνη προσπάθειά του δεν είχε αίσιο τέλος. Χωρίς ουσιαστική αιτιολογία για αυτή την ενημέρωση, χωρίς να ζητεί ιατρικές συμβουλές ή μια άλλη γνώμη και χωρίς έκφραση θλίψης.
Τι είπε στον γιατρό λίγο μετά τον θάνατο στην Τζωρτζίνα
Μάλιστα στον ίδιο γιατρό, λίγες ώρες αργότερα, επισήμανε με τον ίδιο ουδέτερο τρόπο και χωρίς οποιαδήποτε συγκινησιακή φόρτιση ότι είναι απροσδιόριστα τα αίτια του θανάτου της κόρης της, σαν να μιλούσε για κάποιο άγνωστο κορίτσι. Αναφέροντάς του ότι απάντηση θα δώσει η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία τελικά αποκάλυψε τη χορήγηση της δηλητηριώδους ουσίας που σκότωσε το άτυχο παιδάκι. Επιπλέον φέρεται να υπέβαλε ερώτηση για την τύχη των καταπραϋντικών χαπιών που έπαιρνε η Τζωρτζίνα λόγω της εγκεφαλοπάθειάς της και αν μπορεί να τα λάβει άλλο άτομο!
Τα συγκεκριμένα στοιχεία και οι μαρτυρίες για όσα συνέβησαν στην τελευταία πράξη του δράματος είναι ορισμένα από τα νέα επιβαρυντικά δεδομένα για τις επιλογές της 33χρονης ήδη κατηγορούμενης μητέρας και ενώ σχεδόν κάθε ημέρα ανακύπτουν και νέα στοιχεία για τις ύποπτες ενέργειές της σε κρίσιμες χρονικές στιγμές.
Φύλλο και φτερό το κινητό
Ενα από τα βασικά στοιχεία είναι οι αναζητήσεις της στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού της τηλεφώνου και του ηλεκτρονικού υπολογιστή της την κρίσιμη περίοδο μεταξύ 12 και 28 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή την προηγούμενη ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Παίδων. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται σε μεθοδικές έρευνες που έγιναν στο επονομαζόμενο «υπολογιστικό νέφος» (cloud), όπου βρέθηκαν αναζητήσεις της για τις συνέπειες από «έλλειψη οξυγόνου», για «αναισθητικά φάρμακα» και τις «αναισθησίες παιδιών».
Και αυτό παρότι για την εξέλιξη της υγείας της κόρης της και τα φάρμακα που της δίνονταν είχε διαρκή αναλυτική ενημέρωση για πολλούς μήνες από τους θεράποντες ιατρούς της σε τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας.
tanea