φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για το άλειμμα (όχι λιωμένο)
300 γραμ. φέτα σε τρίμματα
2 αυγά
μπόλικο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε πρώτα σε μπολ το αλεύρι, το λάδι, το ξίδι και το αλάτι.
Λίγο λίγο και ζυμώνοντας προσθέτουμε νερό.
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν είναι εύπλαστη και μαλακή και δεν κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε σκεπασμένη για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε εννέα κομμάτια όμοια.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε κάθε κομμάτι από τη ζύμη σε φύλλο μεγέθους μικρού πιάτου.
Αφού τα ανοίξουμε όλα, τα αλείφουμε με πινέλο με τρία φύλλα μαζί.
Το πάνω φύλλο σε κάθε τριάδα δεν το αλείφουμε.
Έχουμε σχηματίσει μέχρι τώρα τρεις τριάδες φύλλων.
Τις βάζουμε σε δίσκο, τις σκεπάζουμε και τις αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά να παγώσει το φυτικό βούτυρο ενδιάμεσα και να κάνει στρώσεις.
Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, και πασπαλίζοντας με αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο, ανοίγουμε με τις τρεις στοιβαγμένες τριάδες τρία μεγάλα φύλλα.
Τα αφήνουμε για 10 λεπτά στον πάγκο ελαφρά να τραβήξουν την υγρασία τους.
Ενώνουμε τα υλικά της γέμισης σε μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
Χωρίζουμε κάθε φύλλο σε τρεις λωρίδες μακρόστενες.
Κατά μήκος κάθε λωρίδας βάζουμε από λίγη γέμιση.
Κλείνουμε σε ρολό τη λωρίδα και τη στρίβουμε σε σαλίγκαρο.
Όταν τελειώσουμε με όλα τα στριφτάρια τα αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα (περίπου 9 θα είναι).
Τα λαδώνουμε καλά γύρω γύρω και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 45 με 50 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά.