Ακολουθεί μια πανεύκολη συνταγή από το χωριό για κεφτεδάκια με γέμιση φέτας που μπορούν να τα φτιάξουν ακόμα και οι αρχάριοι στην μαγειρική.
Υλικά
- 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 250 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια
- 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 1 μέτριο αυγό
- 1 κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ½ μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Αλεύρι, για το πανάρισμα
- Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσης.
Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα (προαιρετικά).
Πλάθουμε κεφτεδάκια των 30-40 γρ., ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση, γεμίζουμε με 2 κυβάκια φέτα και τα κλείνουμε εκ νέου.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τηγανίζουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μαζί με γιαούρτι και πατάτες τηγανητές.
athensmagazine.gr