Από τότε που βγήκαν τα πυρέξ, δεν χάθηκε το φιλότιμο, αλλά σίγουρα οι νοικοκυρές απέκτησαν έναν ακόμη πονοκέφαλο, αφού το καθάρισμά τους γίνεται όλο και πιο δύσκολο με τον καιρό. Δείτε πώς θα κάνετε το σκεύος πάλι διάφανο και πεντακάθαρο σαν κρύσταλλο.
Ξεκινήστε βάζοντας μαγειρική σόδα και απορρυπαντικό πιάτων σε όλη την προβληματική επιφάνεια που έχει τα γνωστά μαύρα στίγματα. Προσθέστε ζεστό νερό και αφήστε το πυρέξ να μουλιάσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια πάρτε ένα τραχύ σφουγγάρι και ξεκινήστε το τρίψιμο. Στα σημεία που τα στίγματα επιμένουν ρίξτε επιπλέον μαγειρική σόδα. Ξεπλύντε με ζεστό νερό και το πυρέξ θα είναι σαν να το αγοράσατε μόλις.
Όπως φαίνεται λοιπόν η λύση είναι η μαγειρική σόδα και το απορρυπαντικό πιάτων. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.
spirossoulis.com