Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Ηπειρώτικη ρυζόπιτα: Παραδοσιακή πίτα με ρύζι

Ηπειρώτικη ρυζόπιτα: Παραδοσιακή πίτα με ρύζι

Φτιάξτε Ηπειρώτικη πίτα ή αλλιώς ρυζόπιτα με ελάχιστα υλικά. Είμαστε σίγουροι, ότι θα ξετρελαθείτε.

Υλικά για 10 – 12 μερίδες

Για το φύλλο

  • 1 πακέτο έτοιμο παραδοσιακό φύλλο κρούστας ή παραδοσιακό φύλλο για πίτα
  • 200 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα

Για τη γέμιση

  • 400 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 400 γραμμάρια μυζήθρα ανάλατη
  • 1 ½ φλιτζάνια βρασμένο ρύζι Καρολίνα
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι για 3-4 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.
  • Ανακατεύουμε τα τυριά ψιλοκομμένα με το μισοβρασμένο ρύζι και με λίγο αλάτι.
  • Βουτυρώνετε το ταψί, παίρνετε τα φύλλα ένα-ένα τα βουτυρώνετε και βάζετε τη γέμιση, εναλλάξ με τα φύλλα.
  • Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το ρίχνετε σιγά-σιγά πάνω στη πίτα. Αφήνετε την πίτα να σταθεί μια ώρα ώστε να τραβήξει το αυγό και το γάλα.
  • Ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
  • Μην πιέσετε τα φύλλα ώστε να βγει αφράτη η πίτα.

athensmagazine.gr

Δες επίσης

Νηστίσιμο Ρυζόγαλο με Βελούδινη κρέμα!!

Υλικά 1 λίτρο Γάλα Βρώμη 120 γρ. Ρύζι Καρολίνα 200 γρ. ζάχαρη 70 γρ. κόρν ...