Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Κανελόνια με κιμά και ανθότυρο -Εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα

Κανελόνια με κιμά και ανθότυρο -Εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο και χορταστικό γεύμα

Τα κανελόνια ανήκουν στα κλασικές συνταγές που συνδέουν αρώματα και γεύσεις με μνήμες από σπιτικά τραπέζια που σημάδεψαν την παιδική μας ηλικία.

Όταν οι μυρωδιές από τα ψημένα κανελόνια γέμιζαν το σπίτι, όλα τα παιδιά τρέχαμε στο τραπέζι με ανυπομονησία να απολαύσουμε το αγαπημένο μας πιάτο.

Σήμερα δεν έχουν αλλάξει πολλά, πέραν του ότι μπορούμε πλέον να μαγειρεύουμε οι ίδιοι το αγαπημένο μας φαγητό και να το απολαμβάνουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Για να σας δώσουμε έμπνευση, εμείς βρήκαμε μια εξαιρετική συνταγή για κανελόνια που θα σας ξετρελάνει. Σε αυτή την νόστιμη και χορταστική εκδοχή τους, γεμίζουμε τα κανελόνια με μια λαχταριστή γέμιση με κιμά και ανθότυρο -ένας άψογος συνδυασμός που λιώνει στο στόμα.

Συνταγή για κανελόνια
20 Κανελόνια 2
Ντομάτα Πασσάτα 700 γραμμάρια
1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο χωρισμένο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μοιρασμένο
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (450 γρ.)
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί (60 ml)
450 γρ ανθότυρο
225 γρ μοτσαρέλα σε μικρούς κύβους
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι Παρμεζάνα (60 g) μοιρασμένο
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
10 φύλλα Φρέσκος βασιλικός
Εκτέλεση
Για την σάλτσα

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρουμε το 1/2 του κρεμμυδιού στο μισό ελαιόλαδο.
Προσοχή να μην καεί το κρεμμύδι. Προσθέτουμε λίγη από την πασάτα και τηγανίζουμε για ένα λεπτό. Προσθέστε τα υπόλοιπα.
Γεμίζουμε το βάζο με περίπου τα 3/4 με νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αν η πασπάτα ντομάτας δεν είναι πολύ πηχτή, γεμίστε μόνο μέχρι τη μέση με νερό. Προσθέστε αλάτι, φρέσκο βασιλικό και αφήστε να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει. Καλύψτε αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα τοποθετώντας την ξύλινη κουτάλα στην κορυφή για να διαφύγει ο ατμός. Μαγειρέψτε για 45 λεπτά ή μέχρι να μείνει με το λάδι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και το κρεμμύδι. Σοτάρετε χωρίς να κάψετε το κρεμμύδι, προσθέστε το κρέας και βάλτε τη φωτιά σε δυνατή φωτιά. Χρησιμοποιώντας μια επίπεδη ξύλινη κουτάλα σπάστε το κρέας. Καθώς το κρέας ροδίζει προσθέτουμε το λευκό κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.
Ανακατεύουμε ανθότυρο, μοτσαρέλα, αυγό, 1/2 από την παρμεζάνα, τον μαγειρεμένο κιμά, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και ρυθμίζουμε το αλάτι.
Χρησιμοποιώντας μια σακούλα γέμισης με στόμιο 2 εκ, γεμίστε τα κανελόνια και βάλτε τα στο ταψί.
Αφήστε χώρο ενδιάμεσα γιατί θα απλώσουν στο μαγείρεμα. Καλύπτουμε πλήρως με σάλτσα.
Πασπαλίστε από πάνω την υπόλοιπη παρεμαζανα και ψήστε με το ταψί σκεπασμένο για 45 λεπτά στους 180° Κελσίου

 

iefimerida.gr

 

 

 

Δες επίσης

Αυθεντική Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης – Κρέμα που Λιώνει!

Δοκιμάστε την αυθεντική γεύση της Θεσσαλονίκης με αυτή την παραδοσιακή μπουγάτσα!  Τραγανό φύλλο, βελούδινη κρέμα και ...