Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- Για το ζεμάτισμα
1 μέτριο λάχανο (1 κιλό) - 2 λίτρα νερό
Για το κρέας και τη σάλτσα
- 1 κιλό χοιρινό (σπάλα χωρίς κόκαλο)
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 3-4 κόκκους μπαχάρι
- 1 στικ κανέλας
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε κομμάτια ένα λάχανο ,το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και το ζεματίζουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Το αφαιρούμε με ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε σε κομμάτια το χοιρινό και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα περίπου 20 γρ (συνολικά 100 γρ) ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια από όλες τις πλαυρές να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και μαγειρεύουμε μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ , το μπαχάρι, το στικ κανέλας κια μαγειρεύουμε να δέσει η λίγο η σάλτσα για 2 μ3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών και μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει τ κρέας.
- Ρίχνουμε αλάτι , πιπέρι ,το υπόλοιπο ελαιόλαδο ,το λάχανο που έχουμε ζεματίσει και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε για ακόμη 15 με 20 λεπτά.
- Το φαγητό είναι έτοιμο να το απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας!