ΥΛΙΚA
ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
- ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
- ΜΕ ΤΟ ΜΑΤΙ
Για τα κεφτεδάκια
- 800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά (με 20-25% λίπος)
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 360 γρ. κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 200 γρ. ψίχα ψωμί χωρίς κόρα
- 2 μεσαία αυγά
- 8 γρ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- 30 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- Aλάτι – πιπέρι
Για τη φωλιά πατάτας
- 1.5 κλ. πατάτες για τηγάνισμα (όσο πιο μακριές γίνεται)
- Hλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 15 γρ. κορν φλάουρ
Για τη σάλτσα φέτας
- 300 γρ. γάλα
- 300 γρ. φέτα
- 4 – 5 φύλλα δυόσμου
- Aλάτι – πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΛΙΑ ΠΑΤΑΤΑΣ
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε σε λεπτό τρίφτη κατά μήκος, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μακριές λωρίδες.
- Προσθέτουμε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε πολύ καλά και απλώνουμε μια 1 καθαρή πετσέτα σε μια επιφάνεια εργασίας. Τις στεγνώνουμε πολύ καλά με τη πετσέτα, απλώνοντάς τες σε όλη την επιφάνεια και τις σκουπίζουμε ξανά με χαρτί έτσι ώστε να σιγουρευτούμε ότι έχουν στεγνώσει εντελώς.
- Προσθέτουμε μέχρι τη μέση μίας κατσαρόλας ηλιέλαιο και προθερμαίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
- Μόλις το λάδι είναι αρκετά καυτό (περίπου 180 βαθμούς) πασπαλίζουμε τις πατάτες με 2-3 κ.σ. κορν φλάουρ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Με πολύ προσοχή προσθέτουμε τις πατάτες σταδιακά στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουμε πολύ τραγανές και να αφυδατωθούν. Τις αφαιρούμε από το λάδι και τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τις υπόλοιπες πατάτες.
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ
- Προθερμαίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι. To αφαιρούμε από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Παράλληλα μουλιάζουμε το ψωμί μέσα σε γάλα για 5 – 10 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι. Τέλος στύβουμε καλά το μουλιασμένο ψωμί και το προσθέτουμε και αυτό στο μπολ. Ομογενοποιούμε το μείγμα καλά ζυμώνοντας με τα χέρια μας. Μεταφέρουμε το μπολ καλυμμένο με μεμβράνη στο ψυγείο και το αφήνουμε για τουλάχιστον 30 – 60 λεπτά.
3 ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και πολτοποιούμε σε μια κρεμώδη υφή. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
4 ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
- Γεμίζουμε το 1/4 – 1/3 ενός μεσαίου τηγανιού με ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε.
- Παράλληλα πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε πολύ καλά σε ένα ταψί ή μια πιατέλα με αλεύρι. Τα τηγανίζουμε σε δόσεις και στη συνέχεια τα αφαιρούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί, έτσι ώστε να απορροφηθούν τα περιττά λάδια.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια πάνω από τις τραγανές πατάτες και περιχύνουμε με την κρέμα φέτας.
#VakiarosCooking
Post Views: 106