Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Κι όμως, οι Γαλλίδες φτιάχνουν την πιο ιδιαίτερη μακαρονάδα! Δείτε πώς…

Κι όμως, οι Γαλλίδες φτιάχνουν την πιο ιδιαίτερη μακαρονάδα! Δείτε πώς…

Αν είστε από αυτούς που λατρεύουν τα γλυκά καραμελωμένα κρεμμύδια και την πεντανόστιμη κρεμμυδόσουπα τότε σίγουρα θα πάθετε την πλάκα σας δοκιμάζοντας την παρακάτω μακαρονάδα.

Είναι κρεμώδης, έχει καραμελωμένα κρεμμύδια και θα σας ζεστάνει τα κρύα βράδια του χειμώνα.

Για να σας πείσουμε να δοκιμάσετε να την φτιάξετε αρκεί να σας πούμε πως θα χρησιμοποιήσετε μόνο ένα σκεύος πράγμα που σημαίνει λιγότερο πλύσιμο μετά.

Και παρόλο που η συνταγή είναι πολύ εύκολη αυτό που θα σας πάρει περισσότερο χρόνο είναι το καραμέλωμα των κρεμμυδιών που μπορεί να διαρκέσει από 20 μέχρι 25 λεπτά.

Υλικά:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 φλ. ζωμό από μοσχάρι
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
  • 1/2 κιλό πένες
  • 1μιση φλ. τριμμένο ελβετικό τυρί
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα το κρεμμύδι και πασπαλίστε με λίγο αλάτι.
  2. Μαγειρέψτε τα κρεμμύδια σας για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα καφέ-χρυσό χρώμα.
  3. Ανεβάστε τη θερμοκρασία από μέτρια σε υψηλή και προσθέστε το ξίδι. Μαγειρέψτε για ακόμα 1-2 λεπτά.
  4. Ρίξτε μέσα τον ζωμό, την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι, τις πένες, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  5. Αφήστε τα μακαρόνια σας να βράσουν για 15-20 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά.
  6. Όσο μαγειρεύονται τα μακαρόνια σας προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  7. Μόλις μαγειρευτούν ανακατέψτε μέσα 1/2 φλ. τριμμένο τυρί και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
  8. Μεταφέρετε όλα τα υλικά στον φούρνο και μαγειρέψτε για 5-10 λεπτά ακόμα μέχρι να λιώσει το τυρί.
  9. Σερβίρετε!

spirossoulis.com

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...