Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Αρχών μόλις ενημερώθηκαν για την αρπαγή του 6χρονου από το σπίτι του στην Κηφισιά.
Η μητέρα του παιδιού ζούσε για πολλά χρόνια στη Νορβηγία με τον πατέρα του μικρού Ράινερ. Το ζευγάρι αποφάσισε να χωρίσει, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr τα δικαστήρια της Νορβηγίας έδωσαν την επιμέλεια του παιδιού στον πατέρα, ο οποίος είναι Νορβηγός. Η μητέρα όμως έφυγε από την χώρα και επέστρεψε στην Ελλάδα.
Ο πατέρας του αγοριού προχώρησε στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, ώστε να επιστρέψει το παιδί. Η μητέρα κάποια στιγμή συνελήφθη από τις ελληνικές αρχές για την υπόθεση, αλλά με απόφαση της εισαγγελίας αφέθηκε ελεύθερη με την προϋπόθεση όταν ζητήσει ο πατέρας το παιδί, να το στείλει.
Το πρώην ζευγάρι τα τελευταία 2 χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη, αλληλοϋποβάλλοντας μηνύσεις.
Όπως φαίνεται, αν και ο πατέρας έκανε πολλά αιτήματα να επιστρέψει ο γιος του στη Νορβηγία, η μητέρα δεν ανταποκρίθηκε.
Το χρονικό της αρπαγής
Η αρπαγή του παιδιού από το σπίτι της Κηφισιάς έγινε χθες το βράδυ. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του enikos.gr, το παιδί ήταν μαζί με την προγιαγιά του, ενώ η μητέρα του απουσίαζε.
Σύμφωνα με την περιγραφή της προγιαγιάς του παιδιού, μπήκε μέσα στο σπίτι ένας κουκουλοφόρος και άρπαξε τον Ράινερ, ενώ στη συνέχεια τον έβαλε μέσα σε ένα άσπρο βαν, από το οποίο πρόλαβε μόνο να δει τον πρώτο γράμμα της πινακίδας του.
Στη συνέχεια η γυναίκα ενημέρωσε την μητέρα του παιδιού, η οποία στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία. Η μητέρα του παιδιού ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι πίσω από την αρπαγή του γιου της βρίσκεται ο πατέρας του παιδιού, Ρούκι Πέτερσον.
Οι Αρχές διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.
Το Amber Alert για τον 6χρονο Ράινερ
Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», στις 24 Μαΐου του 2022, βραδινές ώρες εξαφανίστηκε από την Κηφισιά, ο Πέντερσεν Ράινερ Τζέισον ηλικίας 6 ετών.
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert. Το παιδάκι έχει κόκκινα μαλλιά, φακίδες στο πρόσωπο, καστανά μάτια, ύψος 1.10 και βάρος 15 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και γκρι κάλτσες.
Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.
Γιαννόπουλος: Εξετάζεται το ενδεχόμενο πίσω από την αρπαγή του 6χρονου να βρίσκεται ο πατέρας
Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», είπε ότι «οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο πίσω από την αρπαγή του παιδιού να βρίσκεται ο πατέρας του που είναι Νορβηγός και σε διάσταση με την μητέρα του παιδιού».
Ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε πως ενδεχομένως ο κουκουλοφόρος να είναι ένα τρίτο πρόσωπο που δεν γνωρίζει το παιδί κι αυτό θα πρέπει να το τρομοκράτησε, ενώ έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι αρμόδιοι Οργανισμοί για να εξετάσουν το ενδεχόμενο το παιδί να βγει εκτός Ελλάδας.
Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
Όπως είπε στο OPEN ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού, «την Τρίτη, περίπου στις 20.40 εμφανίστηκε άγνωστος άνδρας με κουκούλα και το άρπαξε. Έκτοτε αναζητείται από την Αστυνομία και όλες τις ελεγκτικές Αρχές, όμως, δυστυχώς έως αυτή τη στιγμή οι έρευνες δεν έχουν αποδώσει».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «το παιδί βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σπίτι με την γιαγιά του. Άκουσε θόρυβο στην πόρτα, νόμιζε ότι ήταν η μητέρα του, πήγε να δει ποιος ήταν και εκείνη τη στιγμή τον πήραν».
Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι «το σπίτι δεν είχε κάμερες, όμως από τα γειτονικά σπίτια υπάρχει υλικό. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα βαν που υπήρχε και έναν άνδρα ηλικίας έως 45 ετών. Ο δράστης ήταν ύψους έως 1.80».
Σε ερώτηση σχετικά με τον πατέρα, ο κ. Οικονομάκης τόνισε ότι «έχει νορβηγική υπηκοότητα, είναι μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας και είχε επισκεφτεί την Ελλάδα για την επίλυση των δικαστικών θεμάτων που είχαν με την μητέρα κυρίως για την επιμέλεια του παιδιού».
Όπως αποκάλυψε ο ίδιος, «υπήρξε έντονη διαμάχη μεταξύ τους» και πρόσθεσε ότι «προτεραιότητα είναι να εξεταστούν οι ενδοοικογενειακές διαφορές, όμως, το πρέπον είναι να αντληθούν πληροφορίες από οποιοδήποτε πεδίο».
«Κύριος φόβος είναι να μην φύγει εκτός συνόρων το παιδί» είπε ακόμη ο κ. Οικονομάκης.
enikos