Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Ελλάδα / Κιβωτός του Κόσμου: Πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα «βλέπουν» θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα πίσω από τις καταγγελίες

Κιβωτός του Κόσμου: Πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα «βλέπουν» θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα πίσω από τις καταγγελίες

Φαίνεται πως «βλέπουν» θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα πίσω από τις καταγγελίες σε βάρος της «Κιβωτού του Κόσμου».

Εξαφανισμένος από προσώπου Γης βρίσκεται ο πατέρας Αντώνιος μαζί με την πρεσβυτέρα, μετά το τσουνάμι αποκαλύψεων για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Τη στιγμή που οι εξελίξεις για την «Κιβωτό του Κόσμου» είναι καταιγιστικές και οι καταγγελίες παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα παραμένουν άφαντοι, μετά την τελευταία κοινή τους συνέντευξη. «Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανέναν», είπε ο πατέρας Αντώνιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σύμφωνα με το Star, ο πατέρας Αντώνιος είναι φιλοξενούμενος σε σπίτι στελέχους της δομής.

Αυτό που λέει στους ανθρώπους του είναι, «δεν είναι δυνατόν. Δεν μπορεί να έγιναν όλα αυτά. Δεν έκανα ποτέ κακό σε κανένα παιδί. Γιατί τα λένε αυτά;»

Από την πλευρά της, η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή φέρεται να υποστηρίζει ότι “για όλες τις καταγγελίες υπάρχουν απαντήσεις και για τον καθένα που έχει κάνει καταγγελία, έχουμε κάνει χίλια καλά”.

Ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα θα εκπροσωπηθούν από συνολικά τέσσερις δικηγόρους, και, σύμφωνα με το STAR, φαίνεται να “βλέπουν” θρησκευτικά και πολιτικά αντίποινα πίσω από τις καταγγελίες σε βάρος της “Κιβωτού του Κόσμου”.

«Δεν με άφηνε να πάω σχολείο, με έστελνε να δουλεύω»

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Παΐσιος, πρώην τρόφιμος «Κιβωτού», περιγράφει:

«Γύρω στα 12 – 13 έτη μου, με βάφτισαν ξανά. Ενώ είχα ήδη όνομα μέχρι τότε, έλεγαν ‘σου έχουμε κρυμμένο όνομα, δε θα σου το πούμε’, μέχρι να με βαφτίσουν. Μπήκα στη δο9μή του Κολωνού το καλοκαίρι του 2013 μαζί με τις αδερφές μου. Θυμάμαι είχα χαρεί πολύ γιατί είχα δει πολλά παιδιά και κάποια τα ήξερα από έξω».

Όπως λέει ο ίδιος, δεν μπήκε στην «Κιβωτό» λόγω κακοποίησης αλλά επειδή οι γονείς του δεν μπορούσαν να του προσφέρουν τα προς το ζην.

«Έφυγα από τους γονείς μου για να βρω ένα καλύτερο αύριο, να έχω ρούχα, ένα πιάτο φαΐ, το ίδιο και οι αδερφές μου. Ήμουν ένα χρονικό διάστημα στην Αθήνα μέχρι που μου είπαν ότι θα πάω στα Γιάννενα».

«Έφαγα πάρα πολύ ξύλο»

Όπως περιγράφει ο ίδιος, ο καιρός που έμεινε εκεί, ήταν δραματικός.

«Πήγα εκεί, ήμουν λίγο άτακτος, και αρχίζανε και μου την έμπαιναν πολύ. Έφαγα πάρα πολύ ξύλο, δεν ήταν σαν αυτές τις σφαλιάρες που ρίχνεις στα μικρά παιδάκια. Έφαγα και γροθίδια και κοτσίδια. Αυτό λέγεται ‘συνέπεια’ εκεί.

»Με έβαλαν να δουλέψω, να μην ξαναπάω σχολείο. Ο Πασχάλης (σ.σ. παιδαγωγός και στενός συνεργάτης του πατέρα Αντώνιου) και η γυναίκα του ξέρουν τι μου έκαναν. Και άλλα δύο παιδιά ξέρουν που ήταν εκεί.

»Την εντολή δεν ξέρω αν την έδινε ο πάτερ, αλλά ήξερε ότι τις έτρωγα. Με κλείδωσαν σε ένα γραφείο και τις έτρωγα εκεί. Μια βδομάδα έγινε αυτό , μέχρι να με στείλουν στη Χίο».

Τα όσα περιγράφει στη συνέχεια σοκάρουν:

«Είχα μπει σε απομόνωση, ήμουν 9 μήνες μέσα, έβγανα έξω μόνο 08.00 με 15.00 για να δουλέψω και με ξαναέκλειναν μέσα και όταν θυμόντουσαν μου έφερναν φαγητό. Ήταν ένα μικρό δωμάτιο με μια τουαλέτα. Παρακαλούσα να βγω, να πάω σχολείο, ήμουν 15 χρόνων.

«Μου είπε ότι κάνω για οικοδομή»

Όπως λέει, ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος δεν τον άφησε να πάει σχολείο, λέγοντάς του μάλιστα ότι κάνει μόνο για… οικοδομή.

«(…)Με ρώτησε τι θέλω να γίνω και του είπα κομμωτής γιατί είναι εύκολο και τα βγάζω πέρα. Μου είπε ότι αυτό είναι για γυναίκες, ότι δεν είναι για το σώμα μου γιατί είμαι ογκώδης και μου είπε ότι είμαι για την οικοδομή. Μου είπε ‘ ο Θεός σου έδωσε αυτό το σώμα, για να κάνεις αυτό’. Δούλεψα στην ‘Κιβωτό’ στη Χίο για δέκα λεπτά του ευρώ την ώρα. (…) Όταν μάζεψα χρήματα, πήρα ένα κινητό για να επικοινωνώ με την οικογένειά μου. Μου έλεγχαν με ποιον μιλάω στο κινητό».

«Καίγαμε τα ρούχα από τις δωρεές»

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του για την καταστροφή των δωρισμένων προς την Οργάνωση ρούχων.

«Πετάγαμε και καίγαμε τα ρούχα που μας έφερνε ο κόσμος επειδή ήταν πολλά. Μπορούσε να τα φόραγε όλη η Ελλάδα τόσα ρούχα. Έχω κάψει πολλά, έγινε πολλές φορές αυτό.

»Θέλω να πω ότι έχω δει πολλά παιδιά που βγαίνουν και λένε ότι δεν ισχύουν αυτά. Αυτοί δεν καθόντουσαν όμως 24 ώρες μαζί με τον πατέρα, δεν έμεναν μέσα σε δομή. Το τι έχουν δει τα ματιά μου, δεν το έχουν δει αυτοί.

»Το άσχημο εκεί μέσα είναι ότι παιδιά που θέλουν να χτίσουν στη ζωή τους κάτι αποθαρρύνονται. Ήθελε να τους κρατάει μέσα για να μην έχει παραπάνω έξοδα»

Ο Παΐσιος, που το 2017 χωρίστηκε από τις αδερφές του, κατήγγειλε ότι όσο ήταν στην «Κιβωτό» δεν του επιτρεπόταν η επικοινωνία με τους γονείς του.

«Δε με άφηναν να μιλάω καθόλου με τον πατέρα μου. Μια φορά ήρθε στο πάρκο της δομής στον Κολωνό, με κοίταξε και δεν κατάλαβα ποιος ήταν, είχα ξεράσει το πρόσωπό του».

in.gr

Δες επίσης

Επίδομα θέρμανσης 2024: Σήμερα η πρώτη μεγάλη πληρωμή – Πότε είναι οι επόμενες

Σήμερα, Δεύτερα 23 Δεκεμβρίου 2024, ξεκινά η πληρωμή του επιδόματος θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2024-2025, ...