Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2024
trikaladay.gr / Διατροφή / Κωκ ταψιού: To αγαπημένο «παιδικό» γλυκό ψυγείου στην πιο ελαφριά εκδοχή του

Κωκ ταψιού: To αγαπημένο «παιδικό» γλυκό ψυγείου στην πιο ελαφριά εκδοχή του

Το συγκεκριμένο γλυκό εκτός από πεντανόστιμο έχει και λιγότερες θερμίδες, σίγουρα θα το αγαπήσεις τόσο εσύ όσο και οι φίλοι σου.

Για το παντεσπάνι

Υλικά:

  • 4κσ αλεύρι φυτικών ινών (μιξ)
  • 6κσ γάλα σε σκόνη
  • 2κσ ασπράδι σκόνη
  • 1 κρόκο
  • 4 ασπράδια
  • 2 κσ γλυκαντικό
  • 2 κσ γιαούρτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • Άρωμα βανίλια
  • 1 σφηνάκι γάλα

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε με μίξερ αυγά, γλυκαντικό, γιαούρτι και βανίλια.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα σε σκόνη, με ένα κουτάλι το ενσωματώνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε πάλι με το μίξερ. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο για το αλεύρι.
  • Στο τέλος προσθέτουμε το μπέικιν και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Το αφήνουμε για 5 λεπτά. Θα έχει γίνει σαν αφρός.
  • Προσθέτουμε το σφηνάκι με το γάλα και ανακατεύουμε πάλι απαλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδόκολλα μέσα σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε οριζόντια στα δυο. Μην νομίζετε ότι θα σας φουσκώσει τρελά. Αλλά θα κόβεται σίγουρα στα δυο.

Για την κρέμα

Υλικά:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 5 κσ κορν φλάουερ
  • 4 κσ γλυκαντικό
  • 2 κρόκους
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε τα πάντα σε κατσαρολάκι και μετά τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς να μην πιάσει η κρέμα.
  • Μόλις θα πάει να βράσει θα αρχίσει να πήζει, οπότε ανακατεύουμε πολύ γρήγορα για λίγο και μετά αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Την σκεπάζουμε με μεμβράνη (η μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα) για να μην πιάσει πέτσα. Την αφήνουμε να κρυώσει.

Για την επικάλυψη

Υλικά:

  • 2 κσ γάλα σε σκόνη
  • 1 γεμάτη κσ κακάο
  • 1κσ γλυκαντικό
  • 3κσ από την κρέμα
  • Λίγο φρέσκο γάλα

Εκτέλεση:

Σε μπωλ ανακατεύουμε γάλα σε σκόνη με γλυκαντικό και κακάο και προσθέτουμε σιγά σιγά φρέσκο γάλα μέχρι να έχουμε υφή λίγο πιο ρευστής μερέντας. Ανακατεύουμε καλά με την κρέμα.

Για το στήσιμο

Αφού έχουμε κόψει τα παντεσπάνι μας και εννοείται τα έχουμε βγάλει από την λαδόκολλα, βάζουμε στο ταψί μας το ένα παντεσπάνι (εγώ από πάνω του έριξα και λίγο μερέντα) μετά προσθέτουμε την κρέμα μας, από πάνω το άλλο παντεσπάνι και στο τέλος ρίχνουμε την σοκολάτα για επικάλυψη. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ πολύ καλά στο ψυγείο, τουλάχιστον για 4 ώρες.

womantoc.gr

 

Δες επίσης

Πώς να αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς για να μην χαλάσουν γρήγορα

Εάν αποθηκεύετε τους ξηρούς καρπούς σας στο ντουλάπι της κουζίνας σας, τότε πρέπει να γνωρίζετε ...