Υλικά:
Για το μωσαϊκό
-
250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
-
150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
-
100 γρ. βούτυρο
-
20 γρ. κακάο (2 κ.σ.)
-
25 γρ. καρύδα (3 κ.σ.)
-
45-50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα (4 κ.σ.)
-
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Για την επικάλυψη
-
250 γρ. κουβερτούρα
-
1 κ.σ. σπορέλαιο
Εκτέλεση:
Για τον κορμό
Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28×20 εκ.
Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
Παγώνουμε μέχρι να σφίξει.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει ο κορμός μωσαϊκό.
Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.
Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.