Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 2 κοτόπουλα 1,5 κιλό το καθένα
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
- 40 γρ ελαιόλαδο (4 κτσ)
- 1 κτγ θυμάρι
- 1/2 κτγ πάπρικα
- 1/2 κτγ ρίγανη
- 1,5 κτγ αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, την ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Παίρνουμε το πρώτο το κοτόπουλο το βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το μείγμα και αλείφουμε πολύ καλά όλο το κοτόπουλο.
- Το βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα για να το ψήσουμε στο φούρνο.
- Αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα το δεύτερο το κοτόπουλο τοποθετούμε την σούβλα και το δένουμε με σπάγκο πολύ καλά σε όλα τα σημεία.
-
Δεν προθερμαίνουμε ούτε τον φούρνο ούτε το ai fryer για να δούμε την διαφορά στον χρόνο πόσο γρήγορα θα πιάσουν θερμοκρασία.
-
Βάζουμε ταυτόχρονα και τα 2 κοτόπουλα στον φούρνο και στο air fryer και ψήνουμε αρχικά 1 ώρα στους 180 βαθμούς
-
Η θερμοκρασία από το κοτόπουλο στο φούρνο μετά απο 1 ώρα είναι 75 βαθμούς και το αφήνουμε να ψηθεί για ακόμη 10-15 λεπτά.
- Ελέγχουμε και την θερμοκρασία στο κοτόπουλο από το air fryer και είναι στους 85 βαθμούς ουσιαστικά το κοτόπουλο είναι έτοιμο αλλα θα το αφήσω ακόμα 10 λεπτά όπως στο φούρνο.
- Τα βγάζουμε και βλέπουμε πως το κοτόπουλο στο air fryer έχει κρατήσει τα ζουμιά του και είναι απ’ έξω τραγανό και από μέσα πολύ ζουμερό σε αντίθεση με το κοτόπουλο φούρνο που έχει αφήσει όλα τα ζουμιά του μέσα στο ταψάκι.
-
Συνεπώς το κοτόπουλο στο air fryer έχει γίνει πιο γρήγορα με πολύ πιο πλούσια γεύση με σωστή υγρασία εσωτερικά και οικονομία ρεύματος λόγου χρόνου και watt συσκευής.Συμπέρασμα οτι το ψήσιμο σε air fryer γίνεται πιο γρήγορα είτε αυτό είναι στην σούβλα είτε στο καλάθι μαγειρέματος, αν βέβαια γίνει στην σούβλα ψήνεται πιο ομοιόμορφα με πιο τραγανή πέτσα λόγω οτι γυρνάει και ψήνεται στο ίδιο το λίπος του και κρατά εσωτερικά την υγρασία του!! Ετσι γευστικά έχουμε ένα πολύ καλό ψημένο κοτόπουλο για να απολαύσουμε εμείς και η οικογένεια μας.