Ο Γιώργος Τσούλης μοιράστηκε μια συνταγή για κοτόπουλο «κοτσιατόρε» που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ποιο είναι το μυστικό στο τηγάνισμα και ποιο το κόλπο με το κρασί;
Υλικά
- 1 κοτόπουλο, κομμένο στα οκτώ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 150 γρ. πράσινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
- 150 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 100 ml. κόκκινο κρασί
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 500 ml. ζωμό κοτόπουλου
- 2 κ.γ. ρίγανη ξερή
- 1 φύλλο δάφνης
- 5 φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 2 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 170 γρ. ελιές σε ροδέλες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει, σοτάρουμε τα κοτόπουλα σε δόσεις από την πλευρά της πέτσας πρώτα μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Μόλις σοταριστούν τα κοτόπουλα, με τη βοήθεια μίας τσιμπίδας τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το μπείκον και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο.
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί, περιμένουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί, ρίχνουμε μέσα την ντομάτα κονκασέ, το ζωμό, τη ρίγανη, το βασιλικό, τη δάφνη, τις ελιές, το δεντρολίβανο και σιγομαγειρεύουμε για 35-40 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μόλις δέσει η σάλτσα, σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό.
athensmagazine.gr